vesti desavanja naslovna nidays-2011 srbija mne national instruments seminar konferencija automatizacija automatika.rsNational Instruments je objavio proširenje  NI rekonfigurabilne I/O (RIO) platforme predstavljajući  prve  višejezgarne NI CompactRIO sisteme u segmentu sistema najviših performasi i najmanje NI Single-Board RIO uređaje u segmentu za OEM korisnike. Nove NI cRIO-908x sisteme karakteriše Intel® Core™ i7 dvojezgarni  processor i Xilinx Spartan-6 FPGA familija.

slika compactrio intel i7 processor national instruments vesti automatika.rs
U konfiguraciji sa Windows Embedded Standard 7 (WES7) operativnim sistemom donosi izuzetne performanse i izdržljivost CompactRIO platformi za potrebe projekata monitoring i upravljanja koji takve performance zahtevaju. Sa druge strane, za aplikacije velikog obima i OEM aplikacije, novi NI sbRIO-9605/06 uređaji su napravljeni u veličini od samo 102.87 mm x 96.52 mm i nude bolje mogućnosti prilagođavanja i I/O podršku nego prethodne verzije.
  Sa Intel Core i7 dvojezgarnim 1.33 GHz procesorom  i sa Xilinx Spartan-6 LX150 FPGA, cRIO-908x sistemi pružaju najviše procesorske snage od svih CompactRIO proizvoda. Idealni su za obavljanje složene obrade signala, brzu izradu prototipa, napredno upravljanje aktuatorima, kao i za aplikacije mašinskog vida. Kontroleri mogu biti konfigurisani sa WES7 OS, koji daje inženjerima pristup širokom skupu  softvera baziranih na Windows-u,  i integrisanoj grafici, ali je sa druge strane omogućen i rad u realnom vremenu sa pouzdanim, determinističkim performansama. Sistem obezbeđuje različitost visoko performansnih periferijskih povezivanja, uključujući dva Gigabit Ethernet porta, MXI Express port, četiri USB porta, RS232 i RS485 serijske portove i novi CPU eXpansion Modul (CXM) koji omogućava dodavanje  konekcija i proširenje sistema  koristeći industrijske standardne protokole.
“Kombinujući snagu Intel Core i7 procesora i produktivnost National Instruments-ovog integrisanog CompactRIO hardvera i LabVIEW softvera, pružamo inženjerima  visoke performance i  brzo rešavanje složenih problema upravljanja i monitoringa,” rekao je Michelle Tinsley, generalni menadžer Intel Embedded Computing Division-a.Idealni su za obavljanje složene obrade signala, brzu izradu prototipa, napredno upravljanje aktuatorima, kao i za aplikacije mašinskog vida. Kontroleri mogu biti konfigurisani sa WES7 OS, koji daje inženjerima pristup širokom skupu  softvera baziranih na Windows-u,  i integrisanoj grafici, ali je sa druge strane omogućen i rad u realnom vremenu sa pouzdanim, determinističkim performansama. Sistem obezbeđuje različitost visoko performansnih periferijskih povezivanja, uključujući dva Gigabit Ethernet porta, MXI Express port, četiri USB porta, RS232 i RS485 serijske portove i novi CPU eXpansion Modul (CXM) koji omogućava dodavanje  konekcija i proširenje sistema  koristeći industrijske standardne protokole.
Novi NI Single-Board RIO uređaji su idealni za namenske  aplikacije monitoringa i upravljanja u sferama kao što su medicinska i energetska industrija. Uređaje karakteriše procesor brzine 400 MHz i Xilinx Spartan-6 FPGA, koji obezbeđuju pouzdanost i dobre performanse po niskoj ceni za OEM. Uređaji takođe nude ugrađene periferije kao što su RS232, CAN, USB i Ethernet. Pored toga, karakteristika ove serije uređaja  je konektor preko koga je omogućen dierktan pristup FPGA čipu I procesoru, ali i mogućnost dodavanja sepcijalizovanih periferija dizajniranih od strane korisnika.”NREL direktno sarađuje sa National Instruments-om na razvoju naprednih energetskih invertora , baziranih na rekonfigurabilnoj FPGA tehnologiji,  a koji će biti korišćeni kod obnovljivih izvora energije, električnih automobila i sistema pametnih mreža,” rekao je Dr. Bill Kramer, koji rukovodi istraživanjima i razvojem energetskih sistema sa integrisanim tehnologijama u Nacionalnoj laboratoriji za obnovljivu energiju. “Sa novim konektorom na NI Single-Board RIO uređajima, i sa LabVIEW programerskim alatima, sada možemo naše simulacije i napredne algoritme, koji se kreću od prototipa do onih velikog obima, spustiti na hardvesrsku platformu brže nego ikada.”

Sastavni deo NI grafičkog pristupa projektovanja sistema je NI RIO tehnologija, koja kombinuje NI LabVIEW softver za dizajn sistema sa komercijalnim hardverom, kako bi se pojednostavio razvoj i skratilo vreme izlaska na tržište, prilikom dizajniranja naprednih upravljačkih sistema, test sistema i sistema za monitoring. NI RIO hardver, koji uključuje CompactRIO, NI Single-Board RIO, ploče R serije i PXI-based NI FlexRIO, karakteriše arhitektura sa moćnim floating-point procesorom, rekonfigurabilnim FPGA i modularnim I/O. Sve NI RIO hardverske komponente se programiraju pomoću LabVIEW-a,  kako bi se dala mogućnost inženjerima  da brzo projektuju aplikacije bez potrebe za prevelikim iskustvom u programiranju na nivou mašinskog jezika.

Kako bi saznali više o cRIO-908x sistemima posetite www.ni.com/compactrio ili  www.ni.com/singleboard kako bi saznali više o novim NI Single-Board RIO uređajima.

Dodatne informacije:


National Instruments,

Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
labview ethernet_compactdaq_national_instruments_vesti_automatika.rs.jpg
 
Kosovelova ulica 15,

3000 Celje, Slovenija

Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail: ni.slovenia@ni.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.