labview_logo_software_national_instruments_elektronika_robotika_automatika.rs.jpg
labview_logo_software_national_instruments_elektronika_robotika_automatika.rs.jpgNational Instruments i DENSO Robotics primenili su NI merne sisteme i tehnologiju vizije na industrijskim robotima kompanije DENSO. Saradnja povećava produktivnoost i performanse pri automatskom testiranju, istraživanju i proizvodnji aplikacija. Današnji trend koji je vezan zaproiyvodnju je u tome da imamo što manje troškove i kraće vreme razvoja. Nova LabVIEW biblioteka grafičkih f.-ja omogućava inženjerima i naučnicima rešavanje problema spajajući sve aspekte robotike uz pomoć samo jedne NI LabVIEW aplikacije bez potrebe za stručnim i složenim programiranjem.

  
  ”LabVIEW je savršena aplikacija ya razvijanje sistema koja može koristiti mnogim naučnicima i inženjerima širom sveta,” izjavio je Toyohiko Ito, direktor DENSO WAVE kompanije jedne iz DENSO grupacije koja razvija i proizvodi industrijske robote. ” Podsticanjem korisnika da koriste LabVIEW za kontrolu DENSO robota pomoći će povećanju njihovog učinka i obezbediti funkcionalnost robota na duže vreme ” .
 
  labview_denso_robotics_vs_6577_robotika_elektronika_automatika.rs.jpgNova ImagingLab Robotics biblioteka za DENSO, iz NI Allience Partner ImagingLab, komunicira direktno sa DENSO kontrolerima za komandovanje i upravljanje robotima kroz LabVIEW softver. Nova biblioteka (laka je za korišćenje) je kolekcija grafičkih funkcija koja obezbeđuje mogućnost kirišćenja jedinstvenog softvera za kontrolisanje i integraciju svih delova mašine, od dela za rukovanje i upravljanje robotom do naprednih merenja i mašinske vizije. Zbog jednostavnosti upotrebe LabVIEW-a, inženjeri koji inače ne bi koristili industrijske robote sada mogu da ih integrišu u njihove aplikacije za automatizaciju laboratorija, mogu precizno sklopiti komponente i testirati složene delove. 
  
  "Mi smo koristili LabVIEW radi integracije robota DENSO VS-6577 sa spektralnim analizatorom u potpuno automatizovanu analitičku test stanicu bez potrebe učenja drugog jezika za programiranje robota, " izjavio je Dylan Jones, glavni naučnik u Genzyme.  "ImagingLab Robotics biblioteka je bila off-the-shelf (skunuto sa police) rešenje za integrisanje robota. Procenili smo da će sa ovim testom stanice postići desetostruko povećanje analitičke obrade " .
 
  ImagingLab Roboticnational_instruments_serbia_labview_denso_robotika_elektronika_automatika.rs.jpgs biblioteka za DENSO radi sa LabVIEW Real-Time sistemom, koja kombinuje LabVIEW grafičko programiraje sa snagom real-time operativnog sistema, dozvoljavajući naučnicima i inženjerima da naprave aplikacije u realnom vremenu. Biblioteka takođe radi sa NI Smart Cameras za integrisanu viziju vođenja robota i sa NI hardverom za prikupljanje podataka radi provere i merenja vrlo jednostavnih i veoma sofisticiranih aplikacija.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.