Yokogawa naslovna automatika.rs
Yokogawa naslovna automatika.rsYokogawa Electric Corporation je najavio svoj novi koncept poslovanja wireless anywhere na širokoj upotrebi ISA100.11a – kompatibilnih bežičnih komunikacionih tehnologija kako za praćenje tako i za upravljanje aplikacijama. Yokogawa će promovisati ovaj koncept radi proširenja upotrebe ISA100.11a – odgovarajućih proizvoda i pratećih usluga. Ovaj napor će povećati postojeći “Grow” koncept, što podstiče wireless komunikacione tehnologije čineći ih pouzdanim, fleksibilnim i otvorenim.
 

 Yokogawa je usvojila ISA100.11a standard zbog svoje visoke pouzdanosti, fleksibilnosti primene, mogućnosti proširivanja mreže, kao i kompatibilnosti sa različitim žičnim komunikacionim standardima, kao što su fondacije Fieldbus, HART, i Profibus. Standard koristi savremene dual redudantne tehnologije koje omogućavaju visok nivo pouzdanosti, omogućava veliku skalabilnost, i dug domet komunikacija.
 
Yokagawa wireless anywhere ISA100.11a automatika.rs
 
  Yokogawa-in rastući program će voditi tri glavne inicijative:
  1. Podela u modele wireless komponenti kako bi se ubrzao razvoj proizvoda – Razviće modularizovane wireless komponente koje uključuju različite tehnologije u svoju oblast wireless uređaja. To će olakšati proizvođačima da primene  ISA100.11a  tehnologiju u novim senzorskim proizvodima i ubrzaju vreme izbacivanja na tržište. Do kraja 2013. godine, Yokogawa planira da počne puštanje u prodaju novih wireless uređaja sa ovim komponentama.
  2. Promovisanje usvajanja ISA100.11a standarda – Sarađivaće sa drugim članovima ISA100 Wireless Compliance Institute (ISA100WCI) kako bi se povećao broj WCI kompanija članica i promovisalo prihvatanje ISA100.11a standarda, čime se proširuje oblast wireless tržišta. Da bi se širio spektar ISA100.11a – odgovarajućih proizvoda dostupnih na tržištu, Yokogawa može da snabde druge proizvođače modularizovanim komponentama.
  3. Olakšavanje host povezivanja kako žičnih tako i bežičnih oblasti mreža – Da  bi podstakao korišćenje oblasti bežičnih sistema u monitoringu i upravljanju aplikacijama, Yokogawa će nastojati da poboljša efikasnost široke oblasti digitalnih mreža čineći to omogućavanjem za žične i bežične uređaje i sisteme da se povežu sa host monitoringom i upravljanjem sistemima. Ovo će naterati razvoj tehnologija da obezbedi da host sistemi i uređaji mogu da komuniciraju jedni sa drugima koristeći različite protokole. Na primer, ISA100.11a – kompatibilan adapter će omogućiti žičanom uređaju da se poveže sa bežičnom mrežom.
 Ovakvi sistemi bi obezbedili odgovore u realnom vremenu koristeći savremene dual redudantne tehnologije i mogu biti prilično velikih razmera, podržavajući veze do 500 bežičnih uređaja. Vreme ažuriranja podataka je pet sekundi kada se sistem sastoji od host sistema i 500 uređaja, i jedan sekund sa host sistemom i 200 uređaja. Uz odgovarajuću konfiguraciju i izbor antene,  takvi wireless uređaji su dokazali da mogu da komuniciraju preko udaljenosti do 10 km pod povoljnim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.