dani-buducnosti-robotika automatika.rs

dani-buducnosti-robotika automatika.rsInterdisciplinarnom tribinom „Koliko smo daleko od veštačkog čoveka?“, u ponedeljak, 15. oktobra, zatvorena je naučnopopularna manifestacija „Dani budućnosti: Robotika“, koja je tokom tri nedelje predstavila 25 robota, 50 predavanja, 45 filmova, tri tribine, kao i na desetine domaćih i stranih robotičara.

 Tokom manifestacije „Dani budućnosti: Robotika“ više od 150.000 ljudi obišlo je Veliku izložbu robota u Galeriji Robne kuće „Beograd“, u Knez Mihailovoj ulici 5, koju su organizovali Centar za promociju nauke i Elektrotehnički fakultet. Izložba, koja je trajala od 24. septembra do 15. oktobra, privukla je izuzetno veliku pažnju domaće javnosti i građana.

 Najveće interesovanje, kako medija tako i posetilaca, izazvao je robot ASIMO, čije je nastupe u Zadužbini „Ilije M. Kolarca“ videlo više od 10.000 uzbuđenih gledalaca, uglavnom školske dece. Pored ovog robota, u Beogradu je gostovao i evropski robot ECCE, kao i 25 drugih robota, koji su bili izloženi pred beogradskom publikom u Galeriji Robne kuće „Beograd“. Uz robote, u Beogradu su tokom „Dana budućnosti“ boravili i drugi ugledni gosti, kao što su profesor Hiroši Išiguro iz Japana, profesor Oven Holand iz Velike Britanije i profesor Rolf Fajfer iz Švajcarske.

 U okviru manifestacije organizovano je 50 popularnih predavanja, oko 45 filmskih projekcija i tri tribine na kojima su učestvovali poznati robotičari, naučnici, promoteri nauke, ali i javne ličnosti.


{gallery}vesti/dani_buducnosti_2012/galerija{/gallery}

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.