die2013 slovenia robotika sajam robotike industrijski roboti automatika.rs
die2013 slovenia robotika sajam robotike industrijski roboti automatika.rsFakultet za elektrotehniku u Ljubljani i ove godine organizuje tranicionalnu manifestaciju ”DIR 2013 – Dani industrisjke robotike”. Ovaj sajam je namenjen svim zainteresovanim za robotiku, bez obzira da li su studenti, sredjnoškolci ili poklonici robotike. Sajam se odražava u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u periodu od 25.-29.marta 2013.godine i ulaz je besplatan.

 DIR 2013 pruža priliku da pratite veliki broj stručnih predavanja iz oblasti industrijske robotike. Predavanja će držati profesori fakulteta i poznati stručnjaci iz oblasti robotike. Pored predavanja, posetioci moći će da učestvjuju u radionicama za koje je potrebno prijaviti se na sledećoj adresi: www.dnevirobotike.si , prijavljivanje je potpuno besplatno. 

 Kako bi manifestaciju učinili još zanimljiviju nego prošlogodišnju, kada je apsolutni hit bio robot koji peče palačinke, ove godine biće prikazan robot konobar, robot sa kojim možete da odigrate partiju šaha, i da se takmičite u postizanju koševa sa robotom. Ukupno nas očekuju devet zanimljivih aplikacija gde će posetioci moći da ostvare interakcije sa robotima.

 
die2013 slovenia sajam robotike industrijski roboti automatika.rs
 
 Određeni broj timova koji se prijavi učestvovaće u Robotchallang takmičenju. Prvo će timovi odslušati predavanje iz RobotStudio softvera, kompanije ABB. Nakon toga takmičari će imati nedelju dana da razviju realnu aplikaciju koja će kasnije biti testirana na robotu.
 
Yaskawa je najveći pokrovitelj ovog sajma, a pored njihovih Motoman robota posetioci imaće prilike da vide još i robote sledećih kompanija: ABB, Fanuc, Dax (Epson Robotics), FDS Research, SMC,  Domel (Staübli) i druge. 
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.