Novi Allen-Bradley CompactLogix 5380 kontroler omogućuje povećanje brzine proizvodnje i zadržavanje potrebnog kvaliteta. To je ono što sve kompanije traže, veća produktivnost uz poboljšanje ili zadržavanje istog kvaliteta. Novi kontroler, CompactLogix 5380, ima mogućnost da poveća proizvodnju i do 20% u odnosu za predhodne verzije CompactLogix kontrolera. Idealan je za sisteme sa do 20 osa kretanja, a vreme odziva I/O modula je neverovatnih 0.2 ms, što znači da se operacije gotovo trenutno izvršavaju.


Emerson-ov Rosemount 975 optički detektori plamena su dizajnirani da rade u najtežim uslovima, moguće ih je povezati direktno na alarm ili na automatske sisteme za gašenje požara. Najadekvatniju primenu imaju u industriji za proizvodnju nafte i gasa, rafinerijama i hemijskoj industriji. Senzor ima integrisanu ultraljubičastu i infracrvenu tehnologiju a detektuje vatre na bazi ugljovodonika, goriva i gasa, hidroksilne i hidrogene (vodonične) požare. Radna temperatura se kreće od -55° do 85° C. Senzor Rosemount 975 ima mogućnost da detektuje požar na udaljenosti od 12 metara.

emerson_rosemount_975_senzor_plamena_automatika.rs


Novi HMI, dimenzija 15”, nudi elegantan dizajn u aluminijumskom kućištu, high-speed performanse i odlične mogućnosti povezivanja sa ekranom rezolucije 1024&768 piksela osetljivim na dodir.  HMI5150XL u sebi sadrži i mikroprocesor od 1GHz. VNC server omogućuje daljinsku komunikaciju sa HMI preko računara, smart telefona ili tableta. Programiranje se vrši preko softvera EZwarePlus.

HMI5150XL_MZ_main-IIoT_automatika.rs


Proizvođač CODESYS-a, 3S-Smart Software Solutions, sada nudi off-the-shelf SoftPLC sisteme za standardne platforme u CODESYS prodavnici. Novo u asortimanu je SoftPLC za BeagleBone Black. Ova popularna ploča je idealna za upotrebu u industrijskom okruženju, za razliku od drugih ugradnih platformama, kao što je Raspberry Pi koji takođe ima na raspolaganju CODESYS SoftPLC. SoftPLC podržava Ethernet sisteme zasnovane na FieldBus protokolima kao što su EtherCAT, Ethernet/IP, PROFINET i CANopen.

CoDeSys_soft_PLC_system_automatika.rs


Kompanija Eaton je predstavila verziju 1.52 softvera Intelligent Power Manager, koji može da se integriše sa platformom VMware vRealize® Operations. Sada centri podataka i rukovodioci operacija mogu da koriste softver Intelligent Power Manager i paket za upravljanje infrastrukturom kompanije Eaton za upravljanje integritetom, rizikom i  efikasnošću svojih energetskih uređaja i opreme na sličan način na koji koriste VMware vRealize Operations da bi upravljali svojim informatičkim uređajima u softverski definisanom centru podataka.

Intelligent_Power_Manager_eaton_automatika.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.