naslovna eurobot 2012 eurobot srbija automatika.rs
naslovna eurobot 2012 eurobot srbija automatika.rsOvogodišni pobednik, Eurobot takmičenja, je ekipa ”µly”, koja je nastala spajanjem ekipa ”Lily”, koja je već bila pobednik ovog takmičenja i ”µ” koja učestvuje već dugi niz godina. U finalu se opet našla ekipa sastavljena od učenika srednje škole ”Mihajlo Pupin” iz Novog Sada, koja je nastavila sa odličnim rezultatima na domaćem prvenstvu. Treće mesto je zauzela ekipa ”Memristor”, pobedivši goste iz Francuske, ekipu ”Isty 2000”.

 Na takmičenju je učestvovalo 10 ekipa, u kvalifikacionim rundama najviše je pokazala ekipa ”µly” koja je sakupila 237 poena, 50 više od ekipe ”Electropioneer” i više od 100 poena od ekipe ”Memristor”. Četvrto mesto su zauzeli gosti iz Francuske, koji su u polufinalu izgubili od ovogodišnjeg pobednika takmičenja. Ulaskom francuza u polufinale, naše ekipe bile su sigurni putnici na evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u mestu La Frerte Bernard u Francuskoj. 
 
eurobot srbija 2012 automatika.rs8
 Iako su ekipe imale obezbeđenu vizu, u polufinalnim mečevima, došlo je do malih varnica i samim tim sudije su odmah pooštrile kriterijum suđenja. Došlo je do dosta kaznenih peona i upozorenja. U prvom polufinalu ”µly” je lako izašao na kraj sa ekipom Isty 2000 i sa rezultatom 34-5 ušao u finale , dok je u drugom polufinalu ipak bolja bila ekipa Electropioneer sa rezultatom 51-24. 

 Za osvajanje trećeg mesta bilo je potrebno odigrati 3 meča, u prvom je slavio Memristor, u drugom Isty 2000 iako je sakupio manje poena, ali Memristor je dobio dva kaznena penala zbog namernog sudara sa protivnikom i ne zaustavljanja pogona nakon isteka 90 sekundi. U trećem meču slavio je opet Memristor i tako osvojio treće mesto na EUROBOT Srbija Open 2012. Finale je takođe odigrano u tri meča, s’ tim što je drugi meč ponovljen jer je završen nerešeno. Do tog rezultata se došlo nakon dodeljivanja kaznenih poena za obe ekipe, zbog namernog sudaranja, nedetektovanja protivnika, nefer taktike. U odlučujućem meču ekipa ‘µly” je pratktično sama završila meč jer su protivnici imali problem sa pokretanjem robota.


{gallery}vesti/eurobot_2012/galerija{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.