logo abb scadavantage automatika.rs
logo abb scadavantage automatika.rsABB je ovih dana predstavio nove modela robota IRB 5350 i IRB 1520ID, kao i nekoliko vodećih robotskih stanica na najboljem sajmu industrijske robotike, 2012 China International Industrial Fair (CIIF). Četiri ABB robotska rešenja su prikazana na štandu na CIIF 2012 sajmu i sva odgovaraju korisničkim potrebama za različite tipove radnih mesta i okruženja.

 Dr. Chun-yuan Gu, rukovodilac Discrete Automation and Motion Division, pri ABB Severna Azija&Kina, kaže, “Kina se nalazi u važnoj fazi svog ekonomskog restruktuiranja i energetska efikasnost je ključna strategija u postizanju industrijskog napredka. Kao globalni lider u tehnologiji automatizacije, ABB ne samo da obezbeđuje robotske proizvode, rešenja i usluge u cilju poboljšanja produktivnosti i kvaliteta proizvoda, već takođe pomaže potrošačima da postignu svoje ciljeve u energetskoj efikasnosti i smanjenju emisije štetnih gasova koristeći naše energetski efikasne motore koji su strogo u skladu sa novim kineskim standardima.“

ABB robot model IRB 5350 izlozen na sajmu automatika rs

Model robota IRB 5350 izložen na sajmu CIIF 2012

 Pored već pomenutih robotskih stanica, ABB je lansirao i dva potpno nova modela robota, IRB 5350 i IRB 1520ID. Robot IRB 5350, sa kompaktnim dizajnom i preciznim radom, je sjajan asistent u u farbanju unutrašnjosti automobila. IRB 1520ID je novo-dizajnirani robot za lučno zavarivanje koji obezbeđuje kontinualnu proizvodnju. On može da smanji troškove održavanja za nekih 50% u poređenju sa sličnim proizvodima.

 ABB robotski proizvodi i rešenja su široko rasprostranjeni i primenjuju se za različite tipove operacija, kao što su zavarivanje, sklapanje, farbanje, pakovanje i skladištenje, u automobilskoj, prehrambenoj, kompijuterskoj industriji. Na primer, 70 robota, modela IRB 120, najmanji u ABB robotskoj porodici, su bili instalirani u Rapoo objekat u Shenzhen-u ove godine. Oni ne samo da oslobađaju radnike od intenzivnih i represivnih procesa, već takođe u mnogome unapređuju produktivnost i umanjuju troškove proizvodnje za nekih 50%. Takođe, fleksibilnost ovih robota je pomogla Rapoo-u da redukuje razvoj opreme za automatizaciju za 15%.

 Dr. Gu dodaje, “ABB pomaže potrpošačima da smanje potrošnju energije pomoću svojih naprednih energetski efikasnih motora. Dvanaesti petogodišnji plan jasno kaže da će Kina dati prioritet energetski efikasnim motorima, sa ciljem da uvede te motore na nekih 80% na kinesko tržište do 2015. godine. Kina je takođe počela da implementuje stroži standard za energetsku efikasnost poznat kao GB18613-2012, koji će u buduće ubrzati razvoj energetski efikasnih motora.”

ABB robot model IRB 1520ID izlozen na sajmu CIIF 2012 automatika rsModel robota IRB 1520ID izložen na sajmu CIIF 2012

 Globalno, industrijski motori zahtevaju 28% generisane energije, dok je taj procenat preko 50% u Kini. U poređenju sa normalnim motorom, 0,75 kW više efikasan motor može smanjiti potrošnju energije za 33% prema najnovijim industrijskim istraživanjima. Kao globalni lider u industriji motora, ABB je predstavio energetski efikasan M3BP IE2 kineskom tržištu 2007. godine. Posle toga, novi M2BA je predstavljen 2011. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.