siemens logo electric car automatika.rs
siemens logo electric car automatika.rs
U okviru sedmog po redu Međunarodnog Sajma voda koji se održao u beogradskom Belexpocentru, prošle nedelje, kompanija Siemens d.o.o. Beograd predstavila je najnovija tehnološka rešenja i usluge iz ove oblasti. Kao deo jedne od vodećih svetskih kompanija u sferi inovacija na tržištu vode i upravljanja otpadnim vodama, Siemens je u okviru sajma predstavio nove trendove u kontroli kvaliteta pitke vode, otpadne vode i vode u procesu.

 Divizija Procesne industrije i pogoni kompanije Siemens d.o.o. Beograd predstavila je savremenu elektro opremu koja je predviđena za primenu u oblasti vodovodnih i kanalizacionih sistema kao i rešenja namenjena za projekte u vodoprivredi kao što su transport i obrada otpadnih voda i tretman pijaće vode.

 Proizvodi i usluge projektovani su po standardima održivog razvoja i istovremeno su kreirani tako da brinu o zaštiti životne sredine i odgovaraju na rastuće zahteve za kvalitetnom pijaćom vodom.

 Sajam je na jednom mestu okupio proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje kroz donacije i zajmove investiraju novac u vodoprivredu.

sajam voda 2015 siemens automatika.rs

 Sajam je organizovan pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije, DVGW (German Technical and Scientific Association for Gas and Water), IAWD (International Association of Water Supply Companies in the Danube River Catchment Area), a organizatori su Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo i kompanija “Belexpo”.

 Uporedo sa sajmom, u konferencijskim salama hotela Holiday Inn održan je i tradicionalni Forum Voda 2015. Forum Voda se, tokom tri dana trajanja, bavio tematikama kao što su pristupi u održivoj transformaciji i modernizacija sektora voda i preduzeća ViK u Srbiji, trendovi u održivom rešavanju snabdevanja vodom i kanalisanja naselja i velikih gradova, optimalni pristupi u finansiranju, izgradnji i upravljanju postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, standardizacija, tehnička pravila za snabdevanje vodom  i otpadne vode, Benčmarking, Asset management, energetska efikasnost, pristupi u održavanju mreža i postrojenja okrenuti budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.