siemens logo automatika.rsSiemens utire put bežičnim mrežama na aerodromima u budućnosti: sa svojim Ruggedcom WIN uređajima, Siemens je jedan od prvih dobavljača koji može da ponudi mrežne komponente za bezbednu širokopojasnu komunikaciju u skladu sa novim AeroMACS standardom bežičnih komunikacija (AeroMACS – vazduhoplovni mobilni sistem komunikacije aerodroma).

 Nakon što se trenutna test faza okonča, ovo bi trebalo da bude usvojeno kao jedini međunarodni važeći standard za kopnene komunikacije aerodroma. Cilj je da se poveća brzina, dostupnost i kvalitet komunikacije koja se koristi u aplikacijama kao što su aerodromska kontrola saobraćaja na zemlji,  u pokušaju da se održi korak sa sve većim obimom podataka. Ruggedcom-ov WIN portfolio WiMAKS proizvoda omogućava korisnicima jednostavnu instalaciju i rad u kopnenim vozilima, kontrolnim tornjevima, meteorološkim stanicama i kod sigurnosnih kapija. Tipične aplikacije uključuju razmenu podataka o letu i meteoroloških podataka pri poletanju i sletanju, ili prenos snimaka sa bezbednosnih video nadzora.
siemens-bezicne-mreze-na-aerodromima-automatika.rs
 Siemens nudi snažne mrežne proizvode za uspostavljanje bežičnih mreža na aerodromima: WIN 7251 baznu stanicu, uz stalno instalirane i mobilne pretplatničke jedinice. Bazna stanica omogućava brzu širokopojasnu komunikaciju sa velikim brojem pretplatničkih jedinica preko celog aerodroma. Dok se fiksne pretplatničke jedinice Win 5251 koriste za trajnu instalaciju na lokacijama kao što su izlazi za ukrcavanje, radarski stubovi ili meteorološke stanice, mobilna pretplatnička jedinica Win 5151 je dizajnirana da bude instalirana na bilo koji tip uslužnih vozila (tj. kamiona sa gorivom ili ugostiteljskih kamiona). Korisnici mogu da postave ovo isplativo rešenje i prošire ga uključujući dodatne komponente mreže po potrebi. Kako  bazne stanice komuniciraju direktno jedne sa drugima, nije potrebno zahtevati Office Server. Ovo značajno smanjuje troškove i napor uključen u instaliranje i upravljanje sistemom. Svi uređaji dolaze sa potrebnom AeroMACS kompatibilnošću i njihova IP67  zaštita ih snabdeva izdržljivošću u okrutnim sredinama.
 AeroMACS se trenutno testira u okviru pilot projekata na različitim aerodromima. Kao član WiMAKS Foruma, Siemens podržava uvođenje standarda, koji je namenjen da poveća postojeće komunikacije na aerodromima i da bude usvojen kao jedini važeći standard za bežične kopnene komunikacije. AeroMACS se zasniva na IEEE 802.16 širokopojasnom standardu za bežične mreže, a posebno na “WiMAKS Mobile System Profile Specification”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.