sajam-tehnike-automatika-beograd-2009.jpg

sajam-tehnike-automatika-beograd-2009.jpgVeć tradicionalno, u okviru 52. međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća, Beogradski sajam najuspešnijim izlagačima dodelio je veliku nagradu "KORAK U BUDUĆNOST". Nagrada je ove godine dodeljena u četiri oblasti.

Odluku o najuspešnijima doneo je žiri koji je ove godine činilo pet profesora sa Mašinskog fakulteta – Dragan Milutinović, Pavao Bojanić, Goran Jankes, Miroslav Pilipović i Branislav Živković, kao i profesori elektrotehničkog fakulteta – Dragan Stanković, Lazar Saranovac i Milan Ponjavić.

Za oblast INTEGRA-FLEKSIBILNA AUTOMATIZACIJA nagrađena je švajcarska firma AGIE CHARMILLES za petoosni obradni centar UCP 600 i ICM ELECTRONIC iz Novog Sada za fleksibilnu robotizovanu liniju za pakovanje u konditorskoj industriji.

U velikoj konkurenciji među izlagačima u oblasti KLIMATIZACIJA,  GREJANJE I HLAĐENJE za najuspešnije ove godine su proglašene tri firme – VAILLANT GmbH iz Nemačke za toplotnu pumpu zemlja/voda Geo Therm VWS, VIESSMANN iz Beograda takođe za toplotnu pumpu zemlja/voda, ali sa oznakom Vitocal 300 BW 116 i TOŠIBA iz Japana za klima uređaj Super Daiseikai.

 sajam-tehnike-automatika-beograd-2009-dobitnici-nagrada.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

U oblasti PROCESNE TEHNIKE nagrada je dodeljena DRŽAVNOM TEHNIČKOM UNIVERZITETU BAUMAN iz Moskve za metalne ćelijske filtere.

U robnoj grupi INDUSTRIJSKA ELEKTRONIKA nagrada "KORAK U BUDUĆNOST" pripala je DRŽAVNOJ KORPORACIJI ROSOBORONEXPORT iz Rusije za uređaj za otkrivanje čestica eksploziva i narkotika u tragovima, a za fiskalnu kasu sa integrisanim GPRS modemom nagrađena je kruševačka firma HCP.

Na Sajmu tehnike uručeno je i 11 posebnih priznanja "KORAK U BUDUĆNOST", u četiri različite oblasti.

Oblast INTEGRA – FLEKSIBILNA AUTOMATIZACIJA: LVD COMPANY iz Belgije za CNC Panč presu, Izdavačka radnja MICRO BUSINESS iz Niša za CNC ruter "Micro 1070", SZR NOVI METAL iz Subotice za CNC mašinu za plazma i gasno rezanje, užički CORUN za specijalno glodalo sa izmenljivim segmentima i izmenljivim pločicama od tvrdog metala, kao i KRAUSS MAFFEI KUNSTSTOFFTECHNIK GmbH iz Nemačke za mašinu za brizganje plastike na elektromotorni pogon.

Oblast ELEKTOENERGETIKA: METALKA MAJUR iz Jagodine za modularne sklopke i priključnice "Kombo", ENERGOINVEST RASKLOPNA OPREMA iz Sarajeva za rasklopnu aparaturu "Movis-24" i ABS MINEL-TRAFO iz Mladenovca za vazdušnu prigušnicu "PKS 1000-0,44".

Oblast KLIMATIZACIJA, GREJANJE I HLAĐENJE: MAX WEISHAUPT GmbH iz Nemačke za kombinovani gorionik WK 80 i ROBERT BOSCH-JUNKERS takođe iz Nemačke za kondenzacioni kotao sa bojlerom tople vode "Cerpur Acu".

Oblast PROCESNA TEHNIKA: DRŽAVNA KORPORACIJA ROSOBORONEXPORT iz Rusije za prečistač vode na bazi filtera sa nano vlaknima za individualnu upotrebu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.