siemens_generation21_takmicenje_create_the_future_siemens_srbija_vesti_desavanja_automatika.rs.jpg
siemens_generation21_takmicenje_create_the_future_siemens_srbija_vesti_desavanja_automatika.rs.jpgKompanija Siemens d.o.o.  i ove godine organizuje „Create the Future“, takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. „Create the Future“ se po treći put organizuje u našoj zemlji, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda.
 
 

  Prijavljivanje za učešće u novom ciklusu traje do 28. februara, a učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije nakon on-line prijave imaju rok do 26. aprila 2010. da predaju završene multimedijalne prezentacije.

  Takmičenje „Create the Future“ je samo jedan u nizu projekata koje kompanija Siemens d.o.o. Beograd sprovodi u okviru programa korporativne društvene odgovornosti, sa ciljem edukacije mladih i uvođenja tehnoloških inovacija u njihov svakodnevni život. Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru na zadatu temu.

  Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Vetar, voda, sunce – u službi energije“.  „Odlučili smo se za ovu temu u želji da doprinesemo razvoju svesti mladih o potrebama čovečanstva za energijom i očuvanjem životne sredine. Želimo da kroz ovo takmičenje saznamo šta mladi u Srbiji misle o ovim temama i kako vide rešenja za dobijanje energije iz obnovljivih i ekološki prihvatljivih izvora“, objašnjava Jovana Žuržin, koordinator Siemens-ovog takmičenja „Create the Future“ u Srbiji.

  Svečano proglašenje pobednika koje će odrediti stručni žiri planirano je za kraj maja, a Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč.

Više informacija kao i on-line prijavljivanje pogledajte na ovom linku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.