Korporacija Toyota Motor je izabrala EtherCAT kao svoju Ethernet tehnologiju i zasnovaće svoje nove fabrike širom sveta na EtheCAT. Ovu vest objavio je Morihiko Ohkura, Generalni menadžer odseka Proizvodni inženjering inovacija u korporaciji Toyota Motor za vreme pres brifinga EtherCAT Technology Group (ETG) na Hanover Masse 2016.godine.

 Ohkura objašnjava sledeće: “Drago mi je da najavim da će korporacija Toyota Motor u svojim novim fabrikama, koje se grade širom sveta, koristiti EtherCAT. Nakon detaljne i celokupne analize doneli smo procenu, uz poređenje sa drugim Ethernet tehnologijam, da se performanse, determinizam i jednostavne zičane karakteristike EtherCAT-a, pored svoje otvorenosti, najbolje uklapaju sa potrebama Toyote da se razvijaju proizvodni sistemi po industrijskim IoT konceptima.”

 EtherCAT je takođe bitan deo Toyotine nove IoT strategije razvoja: “Da bi se nesmetano uveo novi IoT koncept u našim fabrikama, od ključnog je značaja za nas da na vreme budemo upoznati sa EtherCAT komponentama. Dakle, mi ćemo snažno podstaći naše dobavljače da pripreme kvalitetne EtherCAT komponente po konkurentnoj ceni. U martu 2016, napravio sam takvu najavu u Japanu kod lokalnih dobavljača i želeo bih da iskoristim ovu priliku u Hanoveru da komuniciram o našim planovima sa dobavljačima širom sveta.”

 Osim toga, Ohkura je istakao da je Toyota spremna da preuzme aktivnu ulogu u EtherCAT Technology Group: “Ono što ja očekujem od ETG je da nas podrži da postanemo jedan od vodećih korisnika EtherCAT u industriji. Kako raste zajednica korisnika EtherCAT tehnologije, uveren sam da će prelaz iz naše sadašnje tehnologije na EtherCAT biti glatak. ” Jedan od faktora, da se pređe na EtherCAT, je najnoviji dodatak tehnologiji, EtherCAT P: “Treba pomenuti i naše veliko interesovanje za nove tehnologije, EtherCAT P. Koncept da se integrišu komunikacije i kablovii savršeno se poklapaju sa našom proizvodnom filozofijom, TPS: Toyota proizvodnim sistemima. Jednostavno rečeno, manje kablova, bolje. Dok je još uvek u pripremi za ETG specifikaciju, Toyota je spremna da aktivno sarađuje sa Beckhoff Automation, izumiteljem EtherCAT i EtherCAT P, kako bi nesmetano nova tehnologija bila dostupna za nas i ostatak zajednice.”

 Martin Rostan, izvršni direktor ETG, komentariše: “Značaj Toyotinog izbora da pređu na EtherCAT i EtherCAT P ne može biti procenjena. Kao najveća svetska automobilska kompanija, Toyota je poznata po svojim visoko efikasnim i kvalitetnim proizvodnim strategijama, sa mnogim kompanijama i industrijama i postavljena je za proizvodnog lidera. Ovaj značajan razvoj dodatno će ubrzati globalno usvajanje EtherCAT u automobilskoj industriji i šire.” Rostan takođe pozdravlja aktivno učešće Toyota u EtherCAT zajednici: “EtherCAT Technology Grup uvek je karakterisalo aktivno uključivanje drugih korisnika. Imajući Toyatu, ETG će ojačati svoj vitalni element angažovanja i osigurati da zahtevi korisnika u potpunosti budu ispunjeni ili premašeni. Specifikacija rada za EtherCAT P, naše najnovije unapređenje tehnologije, je u punom zamahu, tako da je tajming jednostavno savršen. Ja ću ohrabriti mnoge druge proizvođače automobila koji već koriste EtherCAT u svojim proizvodnim aplikacijama da se pridruže Toyoti i uzmu aktivnu ulogu u ETG.”

O EtherCAT Technology Group ( ETG ) :

 EtherCAT Technology Group ( ETG ) je udruženje u kojem se ključni korisnici kompanije iz različitih industrija i vodećih dobavljača automatizacije udruže snage za podršku, promovisanje i da unaprede EtherCAT tehnologiju. Sa preko 3.700 članova iz 61 zemlje širom sveta, EtherCAT Technology Grup je postala najveća fieldbus organizacija u svetu. Osnovana u novembru 2003. godine, takođe je najbrže rastuće udruženje te vrste .

O EtherCAT® :

 EtherCAT je najbrža Ethernet tehnologija i zalaže se za visoke performanse, niske cene, jednostavnost upotrebe i fleksibilne topologije. Predstavljen je 2003.godine i postao međunarodni standard i SEMI standard u 2007.godini. EtherCAT Technology Goup promoviše EtherCAT i odgovoran je za njen dalji razvoj. EtherCAT je takođe otvorena tehnologija: svakome je dozvoljeno da ga implementira ili da ga koristiti.

 Za više informacija posetite: www.ethercat.org


Kontakt:

EtherCAT Technology Group

Christiane Hammel

Ostendstraße 196
90482 Nurembergethercat_ethernet_inudstiral_protokoli_komukacija_baeckhoff_automation_automatika.rsGermany

Tel.: +49 (911) 5 40 56 226
Fax: +49 (911) 5 40 56 29

c.hammel@ethercat.org
www.ethercat.org/press

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.