naslovna desavanja vesti sajam zaposljavanja job fair 2012 nis srbija automatika.rs
naslovna desavanja vesti sajam zaposljavanja job fair 2012 nis srbija automatika.rsSajam poslova i stručnih praksi ”JOB FAIR – Tvoja karijera pocinje ovde!” za studente, diplomce i postdiplomce, održaće se 5. i 6. marta 2012. godine, u prostorijama Elektronskog fakulteta u Nišu. ”JOB FAIR – Tvoja karijera pocinje ovde!” tradicionalno, već četvrti put, organizuje lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Niš.

 
desavanja vesti sajam zaposljavanja job fair 2012 nis srbija automatika.rs
 Jedan od osnovnih ciljeva organizacije je zatvaranje trougla studenti-univerziteti-kompanije i tome teži upravo organizovanjem ovakvog sajma. Pozivaju se studenti da u par koraka ostave svoj CV na www.jobfairnis.rs ili za vreme sajma i na ovaj način povećaju mogućnost da uspešno započnu karijeru među mnogim kompanijama, učesnicama sajma.

 Studentima će potpuno besplatno biti omogućeno da kroz set prezentacija kompanija, seminara, treninga i radionica, steknu ili unaprede neke nove veštine, kojima se ne pridaje dovoljno značaja u zvaničnom obrazovnom sistemu, a koje su vrlo tražene u modernom poslovanju. Na danima sajma, studenti će imati priliku da istaknu svoje inženjerske sposobnosti kroz Inženjersko takmičenje-EBEC Niš, i to u dve kategorije: Studija slučaja (Case Study) i Timski dizajn (Team Design), a za učešce se mogu prijaviti preko zvaničnog sajta sajma na ovom linku. Učešćem na inženjerskom takmičenju studenti imaju priliku da u timskom radu sa svojim kolegama oprobaju stečena znanja i veštine na svojim fakultetima, ali i iz svakodnevne životne prakse. 

 
 Takođe, u saradnji sa Elektronskim fakultetom biće organizaovano i takmičenje u programiranju za srednjoškolce, pod nazivom Infomanija.

 Osnovni cilj Job Fair-a je da pomogne diplomcima i postdiplomcima, ali i svim studentima koji traže posao ili stručnu praksu, tako što ce im omogućiti direktan kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti poslovanja, a ujedno i dati mogućnost da se po prvi put susretnu sa pisanjem biografija (CV-a). U isto vreme Job Fair pomaže i kompanijama tako što im obezbeđuje visoko kvalifikovan kadar, kao i bazu podataka sa biografijama studenata koji su posetili sajam ili ostavili CV preko zvaničnog sajta www.jobfairnis.rs, na kome se takođe uvek mogu pronaći najnovije informacije vezane za ovaj događaj.

 Generalni pokrovitelj Sajma je kompanija FIAT-Automobili Srbija, dok su svoje učešće kao zlatni pokrovitelji potvrdili i Microsoft Development Center Serbia i Klaster naprednih tehnologija iz Niša – NiCAT. Za sada je izvesno da će se na sajmu poslova i stručnih praksi, uz pomenute učesnike, pojaviti i PS Tech, ELSYS Estern Europe i PriceWaterhouse Coopers kao srebrni pokrovitelji sajma, zatim Istraživacko razvojni institut NIRI, Youngculture, TelventDMS, INEA SR, Ernst & Young, Consulteam, IT Centar, kao i kompanija Tehno MS kao tehnička podrška sajma.

 Jedna od novina na predstojećem sajmu poslova i stručnih praksi, je i to da će kompanije FIAT i LEONI za vreme trajanja sajma imati po posebnu prostoriju u kojoj će obavaljati razgovore sa kandidatima za posao.

 Takođe, udruženje BEST i projekat ”JOB FAIR – Tvoja karijera počinje ovde” su podržali organizaciju civilnog društva ”Media i reform centar Niš” u realizaciji projekta „Iz doma na svoje“. Projekat ima za cilj osnaživanje štičenika domova za decu i omladinu bez roditeljskog staranja na teritoriji Srbije koji zbog godina starosti gube pravo na smeštaj. Smisao pomoći jeste njihovo dalje usavršavanje, odnosno zapošljavanje. Smatramo da ovakva aktivnost u velikoj meri doprinosi njihovom daljem osnaživanju i osamostaljivanju, a samim tim i rešavanju jednog od problema u našoj zajednici.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.