Guverner Andrew Cuomo objavio je da je odobren rad masivne vetroelektrane jačine od 90 megavati na obalama Long Island-a, što je čini najvećom obalskom vetroelektanom u SAD-u.

 Ovaj projekat je deo Cuomo-vih ”Clean Energy” standarda, koji imaju za cilj da se 50% ukupne energije koja se troši na teritoriji SAD-a, dobija iz obnovljivih izvora energije do 2030. godine.

 Ova vetroelektrana nosi naziv ”South Fork” i prva je obalska vetroeketrana u New York-u. Ali stanovnici Long Island-a su bili malo zabrinuti oko pogleda na plažu, jer će vetroelektrana biti udaljena 30 kilometara od obale Montauk.

 Očekuje se da će vetroelektrana ”South Fork” proizvoditi 1,000 mega-vati energije, što je dovoljno za napajanje 50,000 domova. Ovo je jedan od prvih koraka za Sjedinjene Američke Države, ka ostvarivanju cilja za 2030. godinu. Ukoliko uspeju da naprave vetroelektranu, koja će proizvoditi 2.4 giga-vata energije, moći će da napajaju više od 1,25 000 000 domova.

 Bez obzira na trenutna politička dešavanja, Cuomo je izjavio da će da radi na suzbijanju klimatskih promena. Za medije je izjavio: ”Ovaj projekat neće samo predstavljati novi, obnovljivi izvor energije, takođe će se otvoriti i nova radna mesta, biće to dobro plaćeni poslovi. Nastavićemo sa borbom za suzbijanje klimatskih promena i radićemo na očuvanju životne sredine, za sadašnje i buduće generacije Njujorčana.”

 Deepwater Wind je kompanija koja stoji iza ”South Fork” vetroelektrane, i ona će koristiti nešto kao što je bio Teslin ”Powerwall”, planirano je da se Teslin izum koristi kao objekat za skladištenje sačuvane energije.

 Kada vidimo New York koji je toliko predan akciji ”Razmišljaj zeleno”, biće interesantno za videti, da li će ga i drugi gradovi širom SAD-a slediti na tom polju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.