vesti naslovna microchip technology logo automatika.rsMicrochip Technology je najavio proširenje svog 8-bitnog PIC16F (LF), 178X poboljšanog srednje-klasnog jezgra porodice mikrokontrolera (MCU) koja uključuje napredne analogne i integrisane periferne komunikacije, kao što su na čipu 12-bitni analogno-digitalni konvertori (ADC ), 8-bitni digitalno-analogni konvertori (DAC), operativna pojačala, i high-speed komparatori, zajedno sa EUSART (uključujući LIN), I2C i SPI perifernim interfejsom.
 Mikrokontroleri takođe poseduju napredno PWM upravljanje i preciznost preko programabilnih Switch-Mode kontrolera (PSMC). Ova kombinacija karakteristika omogućava veću efikasnost i performanse, zajedno sa smanjenjem utroška i prostora u aplikacijama kao što su zatvorene petlje upravljanja napajanjem i osvetljenjem. LF verzije mikrokontrolera predstavljaju ekstreme tehnologija za štednju energije, za aktivne i pasivne struje od samo 32 µA/MHz i 50 nA, odnosno, pomažući da se produži vek trajanja baterije i smanji pasivna tekuća potrošnja. Niska potrošnja energije i napredna analogna i digitalna integracija čine PIC16F (LF), 178X mikrokontroler idealnim za LED osvetljenje, baterijsko upravljanje, digitalno napajanje, motorno upravljanje i druge aplikacije.

 Ekološki problemi i tzv. zelene inicijative doveli su do porasta u broju novih zakona o energetskoj potrošnji širom sveta. PIC16F (LF) 178X mikrokontroleri omogućavaju dizajnerima da stvaraju bolje proizvode koji troše manje energije. Microchip-ovo poboljšano srednje-klasno 8-bitno jezgro donosi više performansi, sa radom na 32 MHz, automatskim kontekstom čuvanja za brže rukovanje prekidima, veću efikasnost u set instrukcijama sa boljom gustinom koda, kao i sposobnost bržeg i direktnijeg upravljanja. Dostupni u 28- i 40-pinskim paketima, mikrokontroleri napredne analogne integracije uključuju na čipu 12-bitni ADC za veoma mala naponska merenja, kao i mTouch kapacitivnu osetljivost i 8-bitni DAC za visoko- rezolucione naponske reference. Takođe su na čipu i brzi analogni komparatori sa vremenom odziva od 50 ns, Capture uporedne periferije i I2C, SPI i EUSART interfejsi za komunikaciju. Pored toga, mikrokontroleri predstavljaju 32 MHz interni oscilator, 2 – 8k reči (3,5 – 14k KB) fleša, 128 – 512 bita RAM-a, kao i 256 bita podataka EEPROM-a. U PSMC periferijama su 16-bitni Pulse-Width modulatori (PWMs) sa radom na 64 MHz i naprednim mogućnostima upravljanja.

Microchip technology PIC16F 178X block diagram automatika.rs

 Microchip-ov paket razvojnih alata podržava PIC16F (LF), 178X mikrokontrolere, uključujući MPLAB integrisano razvojno okruženje (IDE) i PICkit 3 (deo # PG164130), MPLAB REAL ICE (deo # DV244005) i MPLAB ICD 3 (deo # DV164035) debagere / programere. Pored toga, MPLAB XC8 kompajler za 8-bitne PIC mikrokontrolere je na raspolaganju.

 PIC16F (LF) 1782/3/4/6/7 mikrokontroleri su dostupni u 28-pinskom SOIC i SPDIP, 6 x 6 mm QFN i 4 x 4 mm UQFN, kao i 40-pinskom PDIP, TQFP, 8 x 8 mm QFN, i 5 x 5 mm UQFN paketu, u 10.000 komada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.