naslovna_digitalni_potenciometri_vesti_elektronika_mikrokontroleri_microchip_automatika.rs.jpgMicrochip Technology Inc. vodeći dobavljač čipova i analognih poluprovodnika izbacio je na tržište kvadratne digitalne potenciometre: MCP4341, MCP4342 (MCP434X), MCP4361 i MCP4362 (MCP436X). 7- i 8-bitni, postojani uređaji rade preko SPI interfejsa i imaju statičku potrošnju od 5 uA maksimalno. Rade u temperaturnom opsegu od -40° do +125° C i dostupni su u paketima koji štede prostor i veličine su 4 x 4 mm QFN što ih čini idealnim za industrijske i potrošačke aplikacije kao što su PC periferije, prenosni instrumenti, kalibracije napajanja itd.

  Za razliku od mehaničkih potenciometara, MCP434X/436X uređaji mogu biti kontrolisani digitalno, preko SPI interfejsa. Ovo eliminiše potrebu za ljudskom interakcijom, što povećava tačnost sistema, fleksibilnost i produktivnost, a smanjuju se troškovi proizvodnje jer nema mehaničkih delova. Digitalni upravljački sistem, takođe pruža više fleksibilnosti nego mehanički upravljan potenciometar. Postojana memorija omogućava digitalnim potenciometrima da zadrže svoja podešavanja prilikom isključenja napajanja, a mala potrošnja struje od svega 5 uA produžava životni vek baterije. slika_digitalni_potenciometri_vesti_elektronika_mikrokontroleri_microchip_automatika.rs.jpg
  “Kupci neprestano traže načine da smanje potrošnju energije i veličinu svojih uređaja, dok istovremeno zahtevaju povećanje tačnosti i efikasnosti svojih uređaja”, izjavio je Bryan J. Liddiard podpredsednik marketinga Microchip-a. “Sa potrošnjom struje od 5uA kao i dostupnost u malim pakovanjima, MCP434X i MCP436X digitalni potenciometri pomažu dizajnerima u postizanju ovih ciljeva”, dodao je on.
  MCP4341/2 digitalni potenciometri su dostupni u 14- i 20-pinskom TSSOP i 4 x 4mm QFN pakovanjima po ceni od 1$ po komadu za količine od 10.000 komada. MCP4361/2 potenciometri su dostupni u istimkućištim, ali im je cena nešto veća i iznosi 1.34$ po komadu za količine od 10.000 komada. Uzorci se mogu naručiti ovde.
  Microchip Technology Inc. je vodeći proizvođač mikrokontrolera i analognih poluprovodnik, pružajući low-risk razvoj proizvoda, smanjenje ukupnih troškova proizvodnje itd. za hiljade različitih aplikacija kupaca širom sveta. Sa sedištem u Čendleru u Arizoni, USA, Microchip nudi odličnu tehničku podršku uz pouzdane isporuke i kvalitet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.