naslovna_atmel_automatika.rs.jpg
naslovna_atmel_automatika.rs.jpgAtmel Corporation je najavio ATA6843 i ATA6844, novi set visoko integrisanog osnovnog sistema elektronskog kola ICs. Novi drajveri su jedini proizvodi u industriji za uključivanje svih bitnih funkcionalnih blokova za snabdevanje i praćenje mikrokontrolera za kontrolu i upravljanje BLCD motorima. Novo upravljanje omogućava manje opterećenje za aplikacije sa ograničenim prostorom i povećava sveukupnu bezbednost sistema.
 

   
  Atmel ATA6843 i ATA6844 uređaji su novi članovi velike familije elektronskih kola projektovani za trofazne DC motore bez četkica (BLCD), kapije, EGR, pumpe, ventilatore, energetske prozore, vrata i sedišta. Karakteriše ih šest faza za direktno motorno upravljanje u kombinaciji sa Atmel AVR® mikrokontrolerom (MCU), a na čipu se nalazi Atmel automotive LIN primopredajnik IP za komunikaciju u automobilu.
 
   Jedna od karakteristika Atmel ATA6844 je rad na temperaturama do 200°C. Uređaj je proizveden u Atmel-ovoj sopstvenoj najsavremenijoj BCD-on-SOI tehnologiji SMART-IS ™ za ekstremne temperature. Sadrži sveobuhvatnu zaštitu i dijagnostičke funkcije, kao što su praćenje pregrevanja, prenapona, podnapona. Funkcije omogućavaju istovremeno onemogućavanje svih šest izlaznih faza u slučaju opasnosti. Na ploči integrisani kontroler samostalno prati MCU radi povećanja ukupne bezbednosti sistema. Opasne struje kratkog spoja zbog neispravnih upravljačkih signala su prekinute od strane programabilnog tajmera koji omogućava korisnicima da podese “mrtvo vreme“ za onemogućavanje nenamernih istovremenih aktiviranja visoke strane i niske strane MOSFET-a u okviru jedne grane.
 
   ATA6843 i ATA6844 su sada dostupni, oba u QFN48 7x7mm kompletu. Cene se kreću od 2.10$ (ATA6843) i 2.40$ (ATA6844) za količine od 10.000.
ata6843_ata6844_gate_driver_ics_automatika.rs.jpg.jpg

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.