NITech 2016 je stručna konferencija usmerena na automatizovane merne, test i kontrolne sisteme. Ova konferencija omogućuje praćenje stručnih izlaganja koja prikazuju praktičnu primenu tehnologija za automatizaciju u inženjerskim projektima. Na konferenciji će biti postavljen i izložbeni prostor s demonstracijama sistema s najnovijim tehnologijama uz mogućnost prisustvovanja radionici o programabilnim kontrolerima za automatizaciju. Glavni cilj manifestacije je dati dosta vremena za rasprave o projektima, međusobno povezivanje i razmenu znanja u prijateljskom okruženju.

 Više informacija o NITech konferenciji pogledajte OVDE.


Kompanija Rockwell Automation je kupovinom najvećeg nezavisnog sistem integratora u Severnoj Americi a jednog od globalnih lidera u industrijskoj automatizaciji, MAVERICK Technologies, proširila svoje poslovanje u sledećim industrijama : hemijska, proizvodnja hrane, kao i nafte i gasa. Iz kompanije Rockwell Aitomation najavljuju da je glavni cilj da se industrijska rešenja dodatno uproste, a da to ne utiče na produktivnost.

rockwell_automation_mavarick_technologies_automatika-rs

Maverick Technologies se nalazi u gradu Kolumbija, u američkoj državi Ilinois, a može se naći na 21-oj lokaciji širom SAD-a. Zapošljava više od 300 inženjera i tehničkih prodavaca. U julu, ove godine, je proglašena za jednu od 50 najboljih kompanija na svetu od strane magazina The Silicon Review.


Kompanija Siemens je donirala Saobraćajnom fakultetu, Univerzitet u Beogradu, računar sa instaliranim Sitraffic Office SW softverom, zajedno sa licencom za njegovu demo verziju. Ideja ove donacije je da se unapredi kvalitet nastave i obuke studenata Saobraćajnog fakulteta. U sklopu donacije, kompanija je organizovana i dvodnevnu obuku za nastavno osoblje fakulteta koje će u daljem praktičnom radu sa studentima korisititi ovaj Siemens-ov softver. Obuka je u prostorijama kompanije Siemens Srbija na Novom Beogradu održana prošle nedelje, 18. i 19.oktobra.

siemens_srbija_saobracajni_fakultet_softveri_automatika-rs

Softver Sitraffic Office predstavlja modularni SW sistem savremenih alata, koji pružaju efikasnije radno okruženje saobraćajnim inženjerima, planerima i operaterima saobraćajne mreže, u njihovim svakodnevnim aktivnostima planiranja, upravljanja i kontroli saobraćaja.


Wonderware InTouch Omni je industrijska softverska platforma dizajnirana za beta korisnike i programere aplikacija koje rade na HMI uređajima i sistemima za nadzor i akviziciju podataka (SCADA sistemima). Ovaj softver radi i na starijim HMI/SCADA sistemima, tabletima i drugim smart uređajima. Iza softvera stoji kompanija Wonderware koja je deo Schneider Electric.

wnderware_softver_intouch_omni_schneider_electric_automatika-rs


Traco Power predstavlja novi DC/DC konvertor iz serije TEL 8WI. Ovaj DC/DC konvertor je ekonomično rešenje za mernu, IT i industrijsku elektroniku. Serija TEL 8WI obuvata najnovije tehnologije u cilju smanjena troškova, optimizacije veličine, performansi i pouzdanosti. Nalazi se u robustnom DIP-16 metalnom pakovanju, a odlikuje ga pouzdan rad na temperaturi do +70°C i ultra široki 4:1 ulaz napona.

traco_power_tel_8wi_serija_elektronika_dc-dc_konvertor_automatika-rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.