beckhoff logo google glass automatika.rs
beckhoff logo google glass automatika.rsPoslednjih godina na internacionalnom sajmu SPS IPC tehnologije u Nirnbergu u Nemačkoj (najpoznatiji sajam tog tipa u svetu), kompanija Beckhoff, predstavlja studiju o mogućnostima korišćenja Google naočara u svetu industrijske automatike. Sa Google web naočarima, status sistema u vidu poruka ili slike može biti projektovan u vidnom polju korisnika, koji na njih može odgovarati pomoću mikrofona ili korišćenjem Touchpad-a.

 

google glass automatika.rs Google naočare mogu biti lako integrisane u sisteme automatskog upravljanja sa TwinCAT softverom za kontrolu. Naočare komuniciraju sa web serverom koji obezbeđuje vezu sa sistemom upravljanja. Spektar upotrebe Google naočara u industriji može biti prilično širok. Operater može lako videti status bilo kog dela mašine, gde god se u tom trenutku nalazio, reagovati na njega, a pri tome su mu slobodne ruke za ostale eventualne operacije. Takođe zbog bežičnog prenosa informacija, kretanje operatera je slobodno i neograničeno. Operater je u mogućnosti da koristeći iste naočare prelistava dokumentaciju vezanu za eventualni problem ili pošalje svom nadređenom video sa objašnjenjem aktuelnog problema i sve to u toku rada mašine. Nadređeni, može takođe vratiti poruku sa uputstvima za rešavanje problema na ekran naočara i tako ubrzati i olakšati proces.

 Naravno Google naočare neće zameniti konvencionalne sisteme, operator panele za vizuelnu kontrolu i akviziciju sistema automatskog upravljanja. Međutim one se mogu koristiti paralelno kako bi u određenim situacijama olakšale rad operateru i time ubrzale sam proces. Ljudi iz Beckhoff-a i Google-a, pobrinuli su se da ovim konceptom ne povećaju rizik u bezbednosnom smislu na bilo koji način.

google glass screen automatika.rs
 Pored Google-a, slične proizvode uskoro možemo da očekujemo i od ostalih proizvođača, tako da pored standardne komercijalne svakodnevne upotrebe ovih proizvoda možemo očekivati njihovu sve veću upotrebu u savremenoj industriji. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.