ingear_logo_automatika.rs.jpg

ingear_logo_automatika.rs.jpg

CimQuest INGEAR   je objavio  Visual Studio .NET klasu biblioteka za Allen-Bradley MicroLogix, SLC i PLC-5 familije programabilno logičkih kontrolera (PLC-ova). Korisnici koji pišu programe automatizacije i kontrole u Visual Basic .NET ili Visual Studio C# mogu koristiti INGEAR NET.ABLINK verziju 3.0 softvera  za laku komunikaciju sa popularnim Allen-Bradley kontrolerima, za dizajn naručene komunikacije i za aplikacije za prikupljanja podataka, kao i da ih primene na onoliko mašina koliko žele, bez plaćanja dodatnih taksi.
 

   INGEAR NET.ABLINK softver pruža alternativu za OPC drajver za Visual Studio .NET programere. Za razliku od OPC,  koja je middleware aplikacija, NET.ABLINK je ugrađena klasa koja obezbeđuje direktan komunikacioni kanal do Allen-Bradley kontrolera. Razuman API za NET.ABLINK 3.0 obezbeđuje interfejs jednostavan za korišćenje, što rezultuje veoma brzoj komunikaciji, bez dodatnih i ponavljajućih troškova OPC servera. Korisnici NET.ABLINK su bez presedana fleksibilni da razviju sopstvene Windows programe, sistemske usluge, klase biblioteka i ASP.NET rešenja bez OPC ograničenja.
 
   Među naprednim funkcijama NET.ABLINK-a 3.0 je nova PeerMessage klasa. PeerMessage klasa za takozvane neželjene poruke čeka mirno u pasivnom stanju da Allen-Bradley kontroler pošalje podatke preko MSG instrukcija. Kada PeerMessage klasa primi komunikaciju, to aktivira događaj obaveštenja sa podacima kako bi korisnička aplikacija to mogla odmah obraditi. PeerMessage klasa može da prima MSG uputstva od Micrologix, SLC, PLC-5, ControlLogix, Compactlogix i ControlLogix Gateway-a. ControlLogix i CompactLogix mogu poslati neželjene poruke koristeći urođene tagove imena sa strukturiranim i atomskim tipovima podataka, ili podatke u formatu tabele adresa. PeerMessage automatski pravi razliku između raznih formata poruka tako da je implementacija u skladu sa svim tipovima podataka i svim Allen-Bradly-ovim PLC-ovima.
 

cimquest_ingear_net.ablink_automatika.rs.jpg

   Još jedna napredna funkcija u NET.ABLINK 3.0 je nova DTEncoding klasa koja olakšava prijem korisnički definisanih tipova, unapred definisanih tipova kao objekata u nepoželjnim porukama iz ControlLogix i CompactLogix kontrolera.
 
   Kao i sva rešenja u INGEAR.NET softver familiji, NET.ABLINK 3.0 je besplatna runtime biblioteka koja pojednostavljuje izgradnju, razvoj i primenu povezanih sistema za izradu aplikacija pomoću Visual Basic.NET ili Visual Studio C#. Koristi samo 3 osnovne klase .NET koda: jedna upravlja PLC-om, jedna upravlja podacima koji su upisani ili pročitani sa tog PLC-a, a jedna upravlja grupisanjem metoda, svojstava i događaja za optimizaciju operacija čitanja/pisanja u kolekciju.

 

   „Što bolje informacije u vezi poslovanja imaju radnici, to je veća mogućnost upravljanja troškovima, kvalitetom i na kraju – profitabilnošću. Najvredniji podaci se mogu naći u PLC-ovima koji automatizuju pokretne trake u industriji. Proizvođači obično raspoređuju PLC-ove od mašine-do-mašine, međutim, pristup takvim podacima može biti pravi izazov. Ovaj novi skup klasa biblioteka omogućava svakom ko poznaje Visual Basic .NET ili Visual Studio C#, sve što je potrebno da komuniciraju sa nekim od najpopularnijih svetskih Allen-Bradly-ovih kontrolera“ rekao je Chuck Karwoski, predsednik CimQuest INGEAR.
 
   Od 1993. CimQuest INGEAR je vodeći developer  runtime besplatnih komunikacijskih alata i biblioteka komponenata za Visual Basic i druge programske jezike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.