ABB je plasirao na tržište ABB Ability, svoj portfolio digitalnih rešenja, na ABB Customer World u Hjustonu.

 Zahvaljujući plasiranju više od 180 rešenja i usluga na tržište, kompanija ABB klijentima donosi dodatnu vrednost u četvrtoj industrijskoj revoluciji. ABB Ability kombinuje ABB-ovo opsežno stručno znanje iz oblasti sopstvenog poslovanja, mrežne povezanosti, kao i najnovijih digitalnih tehnologija i inovacija i tako stvara moćna rešenja i usluge koje rešavaju poslovne probleme i stvaraju opipljive poslovne prilike.

 ABB Ability klijentima u oblasti energetike, industrije, transporta i infrastrukture pomaže da razvijaju nove procese i unaprede postojeće novim uvidima, optimizacijom planiranja i kontrolom upravljanja u realnom vremenu. Rezultate je zatim moguće uneti u upravljačke sisteme kako bi se poboljšali ključni pokazatelji poslovanja poput neprekidnog rada fabrike, brzine i poslovnih rezultata.

 Portfolio se zasniva na inovativnoj tehnologiji ABB-a i njegovoj više od četiri decenije vodećoj poziciji u digitalizaciji industrije. Ovo će poboljšati sposobnosti klijenata za stvaranjem inovacija i ojačati ih u takmičenju na novonastalom tržištu digitalne industrije.

 „ABB predvodi svojim inovacijama u području digitalnih rešenja, ima instaliranu bazu sa više od 70 miliona povezanih uređaja i 70 000 ugrađenih upravljačkih sistema i stoga je jedinstveno pozicioniran da pruži podršku klijentima u njihovoj digitalnoj transformaciji“, rekao je glavni izvršni direktor kompanije ABB Ulrich Spiesshofer. „Pomoću ponude ABB Ability kombinujemo ceo portfolio digitalnih rešenja i usluga kompanije ABB. Stvaramo dodatnu vrednost za klijente objedinjavanjem stručnog znanja kompanije ABB, naprednog povezivanja i najnovijih digitalnih tehnologija. Zahvaljujući tome naši klijenti mogu postići dosad neviđena poboljšanja u radnim rezultatima i produktivnosti.“

 Digitalne ABB Ability ponude uključuju rešenja za upravljanje performansama industrija koje se uveliko oslanjaju na svoju opremu i imovinu: upravljačke sisteme za procesne industrije, usluge daljinskog nadgledanja robota, motora i mašina, kao i upravljačka rešenja u zgradarstvu, mreže za punjenje električnih vozila i „offshore“ platforme. Neke od specijalizovanih ponuda odnose se na upravljanje energijom za data centre, optimizaciju navigacije za pomorske flote i još mnogo toga.

 Klijenti koji već upotrebljavaju portfolio digitalnih rešenja koja sada čine deo ponude ABB Ability neki su od vodećih svetskih proizvođača i pružaoca usluga, kao što su npr. Shell Oil, CenterPoint Energy, Con Edison, BASF, Royal Caribbean, Cargill, Volvo, BMW i mnogi drugi.

 Digitalna rešenja i usluge sledeće generacije koji čine deo ponude ABB Ability razvijaju se i grade na vodećoj „Azure“ cloud platformi kompanije Microsoft, zasnovane na strateškom partnerstvu sa tom softverskom kompanijom. „Izgradnjom rešenja na platformi „Azure“ znači da možemo iskoristiti sve njene mogućnosti i podići dodatnu vrednost zahvaljujući našoj specifičnoj ponudi za različite oblasti poslovanja“, rekao je direktor za digitalne proizvode ABB-a Guido Jouret. „Zapravo, pretvaramo decenije ABB-ovog iskustva u oblasti industrije u softversku ponudu kojoj naši klijenti mogu pristupiti putem najveće i najnaprednije digitalne platforme na svetu. Od pozicije tihog digitalnog lidera postajemo izabrani partneri za klijente koji pokreću digitalnu transformaciju svog poslovanja. Sada mogu da znaju i rade više na bolji način. Mi im možemo pomoći da procene, automatizuju i optimizuju svoje poslovanje, kao i da pospeše saradnju.“

Neke od inovacija ABB Ability ponude predstavljene u Hjustonu:

  • ABB Ability System 800xA – jedno od rešenja koje nudi ABB Ability izgrađeno na vodećoj platformi za automatizaciju – System 800xA. „Select I/O“, novi dodatak platformi System 800xA, redundantan je jednokanalni ulazno-izlazni sistem baziran na Ethernet komunikaciji. Podržava model realizacije projekata sledeće generacije kompanije ABB pod nazivom Intelligent Projects, koji nudi niz poboljšanja efikasnosti za projekte automatizacije. Zahvaljujući usluzi „Select I/O“, klijenti mogu brže realizovati velike projekte sa manjim prekoračenjem troškova. Usluga upotrebljava standardizovane elektro ormane koji instalateru omogućavaju digitalno raspoređivanje signala nasuprot starijim rešenjima koja iziskuju veliki ljudski angažman. Provere petlji moguće je uraditi pre isporuke ostatka sistema čime se minimizuje uticaj promena u zadnji tren i omogućava paralelno izvršavanje zadataka iz projekta.
  • ABB Ability Asset Health Center – jedno od prvih rešenja u sklopu usluge ABB Ability koje je pokrenuto na platformi „Azure“ jest rešenje za upravljanje radnim rezultatima opreme sledeće generacije kompanije ABB, Asset Health Center 3.0. Rešenje je dostupno od januara 2017. godine i upotrebljava propisanu i predvidivu analitiku i prilagođene modele kako bi prepoznalo i odredilo prioritete među novonastalim potrebama za održavanjem na osnovu verovatnoće kvara i kritičnog stanja opreme.
  • ABB Ability Collaborative Operations – ovo moćno rešenje, koje se sada počelo primenjivati u raznim industrijama, klijentima pomaže da efikasnije sarađuju. Ono pomaže stručnjacima iz različitih organizacija da zajedno rade i upotrebljavaju iste podatke i platforme za analitiku. Rešenje ima za cilj poboljšanje produktivnosti, smanjenje kvarova na opremi, smanjenje troškova održavanja opreme i transformaciju ukupnih radnih rezultata poslovanja. Ti se ciljevi postižu dok se istovremeno maksimalno povećava sigurnost i zaštita podataka, ljudi i opreme na svakom nivou integracije. Ovo rešenje je pomoglo u ostvarivanju dugoročnih održivih rezultata kod korisnika koji su ranije usvojili ovo rešenje.
  • ABB Ability Digital Substation – digitalna transformatorska stanica kompanije ABB klijentima iz elektroenergetskog sektora osigurava neuporedivu kontrolu i efikasnost. Digitalna transformatorska stanica sadrži optičke strujne senzore i prekidače kako bi se smanjila potreba za održavanjem i kilometrima standardnih kablova. ABB Ability ta dostignuća dodatno unapređuje kombinovanjem najnovije električne opreme sa digitalnim senzorima i cloud tehnologijom. Zbog toga operateri električne mreže mogu donositi odluke na osnovu sveobuhvatnih i relevantnih informacija dok predvidivi algoritmi mogu da poboljšaju praksu održavanja i upravljanja opremom.
  • ABB Ability Smart Sensor – ovo rešenje sa pametnim senzorima koje je predstavljeno prošle godine povezuje niskonaponske električne motore sa industrijskim internetom čime se omogućuje njihovo kontinuirano praćenje. Ovo rešenje koje se jednostavno može pričvrstiti na motor prenosi podatke o vibracijama, temperaturi, opterećenjima i potrošnji električne energije na cloud platformu. Čim jedan od parametara odstupi od norme, javljaju se upozorenja koja omogućavaju rukovaocu da preduzme preventivne mere pre nego što dođe do kvara motora. Rani pokazatelji ukazuju na to da rešenja sa pametnim senzorima uzrokuju smanjenje zastoja motora do 70 posto i produžavaju mu vek trajanja do 30 posto. Upotreba tih podataka za optimizaciju rada motora smanjuju potrošnju električne energije za do 10 posto.

 Popis inovativnih i raznovrsnih rešenja povezanih sa uslugom ABB Ability uključuje još mnogo toga, poput sledećih ponuda: ABB Ability Asset Insight, softver ABB Ability Ellipse Enterprise Asset Management i softver za upravljanje infrastrukturom ABB Ability Data Center Automation. Uz takva i mnoga druga rešenja, ABB Ability će biti koristan za klijente u oblastima energetike, industrije, transporta i infrastrukture. Usluga se oslanja na moć digitalne revolucije i omogućava smanjenje troškova održavanja, duži vek trajanja opreme, efikasnije poslovanje, smanjenje negativnog uticaja na okolinu i poboljšanje bezbednosti radnika.

 ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je inovativni tehnološki lider u oblasti elektroenergetske opreme, robotike i elektromotornih pogona, industrijske automatizacije i elektroenergetskih mreža koji stoji na usluzi korisnicima iz energetskog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta širom sveta. Uz nasleđe od preko 125 godina inovacija, ABB danas ispisuje budućnost industrijske digitalizacije i predvodi energetsku i četvrtu industrijsku revoluciju. ABB posluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 132.000 ljudi. www.abb.com • ABB u Srbiji: www.abb.rs


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13abb_standard_logo_automatika-rs
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.