36705_main_abb_logo.jpg
36705_main_abb_logo.jpgABB je predstavio međusobno integrisane PLC i robot kontroler za aplikacije robotskih elemenata, nudeći moćne performanse u jedinstvenoj celini. Kombinovanjem ABB-ovog fleksibilnog AC500 PLC-a sa sopstvenim IRC5 robot kontrolerom, integrisana jedinica eliminiše trošak i prostor zasebnog PLC kućišta i uveliko smanjuje vreme povezivanja sa set-up i radom proizvodnih elemenata robota.
 
 

 
    Sa do 3 lokalne I/O ploče plus komunikacija preko bus-a za udaljene I/O, integrisani kontroler korisnicima omogućava jednu tačku kontrole za niz funkcija proizvodnog elementa, uključujući perifernu proizvodnu opremu kao što su hvataljke, napajanja i prateće mašine. Svi glavni komunikacijski standardi, uključujući DeviceNet, PROFIBUS DP, CANopen i Modbus TCP  su podržani, kao i bežične komunikacije, tako da je integrisani kontroler pogodan za praktično bilo koje mesto u fabrici.
irc5_with_integrated_ac500_plc_automatika.rs.jpg
    Od svog pokretanja 2006.god AC500 PLC je provereno popularan kod proizvođača originalne opreme i operaterima postrojenja koji su u potrazi sa sistemom koji se lako može proširiti radi ispunjenja promenljivih zahteva. Ključna prednost PLC-a je njegova fleksibilnost. Korišćenjem Control Build softvera, programeri su ovlašćeni od strane kompletnog, jedinstvenog razvojnog okruženja, uljučujući svih 6 IEC61131-3 programskih jezika i alata za konfiguraciju, debagovanje i vizuelizaciju.

    U cilju olakšanja programiranja i rada, softverski okvir je uključen, uklonjena je potreba za postavljanjem komunikacijske infrastrukture između robot kontrolera i PLC-a. Okvir uljučuje korisne interaktivne prikaze korisniku na FlexPendant-u, interfejsu robot kontroler uređaja. Ovo će biti od velike koristi za sistem integratore i krajnje korisnike omogućavajući im da se koncentrišu na viši nivo specifičnosti sistemske instalacije ili rekonfiguracije.

    Dostupan odmah, IRC5 kontroler sa integrisanim AC500 PLC-om nudi „sve u jednom“ rešenje za istinski proširivo i skalabilno programiranje zasnovano na visokim performansama i niskim cenama automatizacije platforme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.