Sanyo LogoSanyo-Miraisanzo system-mirai sanzo japan smart home robot sanyo automatika.rs
Sanyo LogoSanyo-Miraisanzo system-mirai sanzo japan smart home robot sanyo automatika.rsJoš jedan dokaz da Android platforma postaje sve popularnija je i ovaj japanski robot. Mirai Sanzo robota je proizvela kompanija Sanyo, koji je zauzeo svoje mesto u domovima širom Japana. Japan je zemlja koja najviše proizvodi Smart Home robote ali i zemlja sa najvećom primenom istih u obliku kućnih ljubimaca, za pomaganje starijim osobama, za održavanje i čišćenje domova, i drugih. Još jedna potvrda da u Japanu možemo naći ”najčudnije i najzanimljivije” tehnološke inovanije.

 Mirai Sanzo je počeo prodajom sredinom 2011.godine i jedan je od najprodavanijih Smart Home robota u Japanu, inače napravljen je samo za japansko tržište. Smatra se da će postati glavni član ”porodice budućnosti” u Japanu. U obliku je lopte, prečnika 22cm, i služi kao daljinski upravljač. Na sebi ima touch panel koji omogućuje da se sa njim upravlja. Ima ulogu da kontroliše grejanje, klimu, računare, telefone, šalje poruke korisniku na mobilnom telefonu, da puni kadu toplom vodom, kablove za napajanje, električne brave i još mnogo toga. Naravno svi ovi uređaji moraju biti umreženi.
 
system-mirai sanzo japan smart home robot sanyo automatika.rs
 
 Možemo pomenuti da robot govori japanski jezik kao i da ima mogućnost upravljanja preko glasovnih komandi. Jedna od najzanimljivih stvari je što može biti i pravi kućni ljubimac, ima 7 različitih boja koje može da menja u zavisnosti od emocija i raspoloženja
 
system-mirai sanzo smart home robot sanyo automatika.rs
 
 Kao što je i spomeuto japanska kompanija Sanyo, koja je proizvođač ovog robota, koristi Android platformu kompanije Google, ali se ne zna koju verziju softveru koriste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.