roboti programiranje ucenje logo automatika.rs
roboti programiranje ucenje logo automatika.rsRoboti Bo i Yana nisu samo šarene igračke za vašu decu. Pored toga što će se zabavljati, vaša deca će na lepo upakovan i intuitivan način, kroz igru učiti da programiraju. To je ono što Play-i i ljudi iz Google-a, Apple-a i Symantec-a kažu o ovim robotima. A sve je više robota-igrački koje možete pronaći i ovde.

 Ideja o korišćenju robota za učenje matematike, programiranja i rešavanja problema uopšte, nije nova. Tu ideju je demonstrirao MIT predavač Seymour Papert, zajedno sa svojim Logo programskim jezikom i “turtle robots” pokretnim spravama još pre 40 godina.

roboti programiranje ucenje automatika.rs
 Tokom godina na tržištu su se pojavili brojni roboti-igračke (najpoznatija je LEGO Mindstorms set). Međutim, većina njih nije tako jednostavna za korišćenje, posebno za veoma malu decu. Play-i želi promeniti ovu situaciju. Oni tvrde, da su roboti Bo i Yana namenjeni deci već od 5 godina starosti. Roboti razgovaraju preko Bluetooth-a, povezani su na iPad i odličani su za intuitivno učenje programiranja na zabavan način.

 Play-i je uz robote razvio i interfejs za programiranje koji radi na tablet računarima, preko koga se vrlo lako i jednostavno mogu zadavati različite komande ponašanja robota u vidu sekvenci i akcija.

 Upoznajte nove robot-igračke:

{youtube}ra5CaQqkODE|640|360{/youtube}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.