votorantim_cimentos_vesti_upravljanje_procesima_automatika.rs.jpg
votorantim_cimentos_vesti_upravljanje_procesima_automatika.rs.jpgVotorantim Cimentos je nadogradio svoje ABB Expert Optimizer platforme u 2 fabrike u Brazilu. Fabrike su 1995. god instalirale  raniju verziju sistema, a sada su je nadogradile sa cmpPlus Expert Optimizer, verzijom 6.0. ABB kontrolna platforma pomaže da se održi temperaturna stabilnost peći pri spaljivanju guma i ostalih teških goriva.
 

    

   Votorantim Cimentos je deo Votorantim Group-e i jedna od 10 najvećih svetskih kompanija za proizvodnju cementa, betona i maltera. Preduzeće je bilo motivisano da pređe na najnoviju verziju Expert Optimizer -a u svojim Itau i Salto fabrikama, jer je postojeći „third party” hardver bio već 14 godina star.

votorantim_itau_fabrika_vesti_upravljanje_procesima_automatika.rs.jpg  Nakon što je nadogradnja završena, fabrike su videle brojne pogodnosti, pri čemu je najveća stabilnost pri korišćenju i upravljanju pri spaljivanju alternativnih goriva. Iako su ova goriva jeftinija i smanjuju troškove proizvodnje, mogu biti i destruktivna za proces. Na primer, pri spaljivanju guma, energetski šiljci mogu stvoriti neravnine unutar peći. Sa poboljšanom kontrolom, obe fabrike su bile u mogućnosti da povećaju količinu alternativnih goriva koje koriste, što ima pozitivan uticaj na smanjenje troškova proizvodnje. ABB tvrdi da Expert Optimizer, a posebno deo CPM Minerals paketa rešenja, osigurava  da peći mogu raditi u optimalnim uslovima u skladu sa ciljevima klijenta. Za ove dve fabrike, to znači  da su energetski šiljci očekivani i aktivno upravljani sistemom.

 

   Votorantim je bio u mogućnosti da napravi nadogradnju bez gubitka nekih od prostorno-zavisnih karakteristika, registrovanih u ranijoj verziji. ABB tvrdi da je njegov pristup nadogradnje uspešno sačuvao više od 10 godina od znanja iz prethodne verzije, a istovremeno donosi operaterima pristup novijim tehnologijama kao što su model prediktivnog upravljanja (MPC) i kombinovani logičko dinamički sistemi (MLD).

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.