sajam-tehnike-automatika-beograd-2009.jpg
sajam-tehnike-automatika-beograd-2009.jpgMeđunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, jedna od najprestižnijih manifestacija u regionu, održaće se po 55. put u halama Beogradskog sajma. Od 9. do 13. maja predstaviće se oko 700 izlagača iz 28 zemalja, koji će promovisati savremene tehnologije iz oblasti automatike, robotike, bežične komunikacije, elektroenergetike, elektronike, rasvete i procesne tehnike. To je tradicionalno mesto susreta i poslovnih kontakata (od 1937.godine), koje omogućava brojnim izlagačima i posetiocima ispunjenje svojih poslovnih očekivanja.

   
  U okviru stručnog pratećeg programa biće promovisani brojni stručni projekti, što samu manifestaciju čini još prestižnijom u svetu nauke. Na ovogodišnjem Sajmu tehnike privrednici će predstaviti oko 170 tehnoloških noviteta, a najuspešniji će biti nagrađeni. Nagrade se dodeljuju najuspešnijim izlagačima po oceni stručnog žirija za nove proizvode i tehničko – tehnološka rešenja u svim robnim grupama.

  • Velika nagrada Sajma tehnike "KORAK U BUDUĆNOST",
  • Posebna priznanja "KORAK U BUDUĆNOST".
slika_55_medjunarodni_sajam_tehnike_i_tehnickog_dostignuca_beograd_automatika.rs.jpg  Učesnici konferencije za novinare, na kojoj je najavljen sajam tehnike, bila su i tri člana STRAWBERRY TEAM-a – Uroš Uljarević, Bojana Borković Kristina Nikolić. Reč je o srpskim studentima koji su zajedno sa svojim kolegama sa različitih fakulteta osmislili, projektovali i dizajnirali solarni punjač za mobilne telefone. Da se radi o kvalitetnom i korisnom proizvodu potvrđeno je i nedavno u Briselu, na takmičenju koje je organizovala Evropska komisija, a na kome je ovaj solarni punjač i nagrađen. Posetioci Beogradskog sajma će ekskluzivno na sajmu tehnike imati priliku da vide ovaj punjač, ali i da njime napune svoj mobilni telefon.
 
 
  Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u ponedeljak, 9. maja otvoriće Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije. Ceremonija svečanog otvaranja održaće se u 11 časova u hali 1 Beogradskog sajma. Radno vreme Sajma tehnike je od 10 do 18 časova, izuzev na dan zatvaranja – u petak, 13. maja, kada je radno vreme sat kraće. Pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, a ulaznice za grupne posete su 350 dinara. Učenici i studenti stručnih škola i fakulteta ulaznice će plaćati  50 dinara. Cena parkinga je 150 dinara po satu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.