trafo-stanica-gornja-zeta-automatika-srbijaKamen temeljac za trafo-stanicu 35/10 „Gornja Zeta“ u Podgorici, koja će služiti za napajanje crpne stanice na izvorištu “Bolje sestre“ Regionalnog vodovoda i postojećih potrošača, postavili su 17. marta 2009. godine direktor Elektroprivrede Crne Gore, gdin. Ranko Vojinović i direktor Siemens d.o.o. Podgorica, gdin. Ivan Knežević.

Reč je o važnom objektu za snabdevanje električnom energijom budućeg vodovoda, ali i za snabdevanje ovog dela Podgorice. Navedeno dobija na težini, ako se uzme u obzir činjenica da je perspektivan razvoj grada usmeren upravo ka oblasti koju će nova transformatorska stanica napajati.

Ovaj projekat će biti još jedan nizu transformatorskih stanica 35/10kV, koje je Siemens izgradio za potrebe Funkcionalne celine Distribucija, u sastavu Elektroprivrede Crne Gore. Time se potvrđuje kvalitet i poverenje koje je EPCG stekla u renome kompanije Siemens, kao jedne od vodećih svetskih kompanija u domenu elektroindustrije. 

Vrednost navedene investicije je 1.2 miliona evra. Investitor je EPCG a.d. Nikšić a izvođenje radova povereno je konzorcijumu Siemens d.o.o. Podgorica i Siemens d.o.o. Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.