scada_siemens_upravljanje_potrosnjom_energije_green_engineering_automatika.rs.jpg
Kako izscada_siemens_upravljanje_potrosnjom_energije_green_engineering_automatika.rs.jpgvora energije ima sve manje, a energenti postaju sve skuplji javila se opšta potreba za inteligentnim upravljanjem potrošnjom energije. Uprkos ovom izazovnom stanju, naš sistem za upravljanje potrošnjom energije za WinCC omogućava dugotrajnu efikasnu eksploataciju energenata zahvaljujući optimalnom nadzoru i kontroli.
 
 


Tri integralna rešenja za unapređenu fleksibilnost
 • Osnovni nadzor potrošnje električne energije putem integracije SENTRON PAC uređaja za nadzor električne energije putem njihovih GSD datoteka – konfiguracija za pokazivanje podataka putem standardnih WinCC alata.
 • Brza i opsežna integracija SENTRON PAC uređaja za nadzor električne energije putem blok biblioteka za SIMATIC WinCC – bez funkcija za upravljanje potrošnjom električne energije.
  Komponente:
  – SIMATIC S7 funkcionalni blokovi
  – Gotovi grafički prikazi objekata upravljanja (npr. integralne opcije za prikaz i nadzor SENTRON PAC mernih vrednosti)
 • Kompletno, integralno rešenje za upravljanje potrošnjom energije putem SIMATIC WinCC dodatnog softverskog paketa Powerrate. 

Najvažnije karakteristike:

 1. Detekcija energenata/energije (npr. električne energije, gasa, vode) i vizuelizacije putem podešenih objekata (npr. faceplate-a ili grafičkih šablona)
 2. Prikaz i određivanje profila opterećenja
 3. Upravljanje opterećenjem: nadzor graničnih vrednosti energije, u skladu sa parametrima koji se odnose na procese i korisnike
 4. Vremenska sinhronizacija
 5. Izveštaji koji se mogu konfigurisati i eksport podataka o potrošnji (prema troškovnim centrima, datoteke, krive trajanja)
 6. Ustanovljavanje potrošnje vezano za datoteke
 7. Izmerena vrednost pokazivanja i nadzora SENTRON PAC uređaja za nadzor električne energije
 8. Pokazivanje statusa i daljinsko uključivanje i isključivanje prekidača
 9. Pristup putem Interneta funkcijama upravljanja potrošnjom energije putem WinCC Web Navigatora
scada_siemens_upravljanje_potrosnjom_energije_green_engineering_automatika.rs_s_imatic_wincc2.jpg
 
 
Integralne funkcije za efikasno korišćenje energije
 
 SIMATIC WinCC powerrate standardizuje, vizualizuje i arhivira srednje vrednosti potražnje za energijom i električnom energijom u određenom vremenskom intervalu za period koji definiše korisnik. Povezivanje SENTRON PAC uređaja za praćenje električne energije putem Profibus DPV1 veze olakšava nadzor odabranih merenih vrednosti, npr. aktivne snage i aktivne energije, struje i napona. Integracija prekidača putem digitalnih ulaza i izlaza omogućava prikazivanje statusa prekidača i daljinsko paljenje i gašenje putem grafičkih prikaza objekata upravljanja. Pored toga, krive opterećenja vizuelizovane putem WinCC-a podržavaju brz i precizan pregled vrednosti potrošnje.
 
scada_siemens_upravljanje_potrosnjom_energije_green_engineering_automatika.rs_simatic_wincc_4.jpg

 Korisna evaluacija
.  Izveštaji u Excel programu mogu se dobiti po zahtevu korisnika ili na vremenski kontrolisan način i mogu, na primer, da ukažu na raspodelu potrošnje električne energije i troškove individualnih centara za troškove ili proizvodnih grupa. Na taj način potrošnja i troškovi se mogu uporediti, analizirati i mogu se utvrditi potencijali za uštedu energije.
 
 
 Bezbedan nadzor.  Integrisano upravljanje opterećenjem podržava napore potrošača da ispune uslove prosečne potražnje električne energije po periodu, koji su dogovoreni sa kompanijom za snabdevanje scada_siemens_upravljanje_potrosnjom_energije_green_engineering_automatika.rs_simatic_wincc_3.jpgelektričnom energijom. Može se nadzirati do 100 opterećenja koja se nalaze na listi prioriteta. Posebni parametri, npr. min/max uključenje i isključenje mogu se podesiti na gotovim grafičkim prikazima objekata upravljanja HMI sistema.
 
 
  Složena arhitektura sistema.  Softver prikuplja podatke o potrošnji u sistemu putem fieldbus-eva. SIMATIC S7 sažima podatke (prosečne vrednosti) i čuva ih u memoriji za slučaj propusta u komunikaciji. Podaci su vizuelizovani unutar WinCC na jasno strukturisan način i čuvaju se u WinCC arhivama.
 
 Ovde možete pogledati porudžbene brojeve:
 1. SIMATIC WinCC powerrate V 3.0, PROBNA licenca 3ZS2795-1CC30-0YG7
 2. SIMATIC WinCC powerrate V 3.0, razvojna + 1 AS runtime licenca 3ZS2795-1CC30-0YG0
 3. SIMATIC WinCC powerrate V 3.0, 1 AS runtime licenca 3ZS2795-1CC30-6YH0
 4. SIMATIC WinCC powerrate V 3.0, neograničena runtime licenca 3ZS2795-1CC30-6YD0
 5. Biblioteka SENTRON PAC3200 za SIMATIC WinCC, razvojna + runtime licenca 3ZS2791–1CC10–0YG0
 6. Biblioteka SENTRON PAC3200 za SIMATIC WinCC, runtime licenca 3ZS2791–1CC10–6YH0
  
  Informacije koje sadrži ova brošura predstavljaju samo opšti opis ili svojstva, koja ne moraju uvek biti primenjiva u opisanoj formi u određenom slučaju primene ili se mogu promeniti usled unapređenja proizvoda. Željena svojstva biće obavezujuća ukoliko su izričito predviđena po zaključenom ugovoru.

  Sve oznake na proizvodima mogu biti robne marke ili nazivi proizvoda Siemens AG ili nekog drugog pod-dobavljača, čije neovlašćeno korišćenje od strane trećeg lica može ugroziti prava vlasnika.
 


Siemens d.o.o. Beograd
Industrijska automatizacija i pogonska tehnologija
logo_siemens_srbija_scada_automatizacija_uravljanje_procesima_smajna_potrosnja_energija_automatika.rs.png
Omladinskih brigada 21
11070 N. Beograd, SRBIJA
 
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.