SBAN-FundraiseIT-conference-April 2013 it konferencija srbija automatika.rs
SBAN-FundraiseIT-conference-April 2013 it konferencija srbija automatika.rsAutsorsing Centar Srbije i Mreža Poslovnih Anđela Srbije organizuju tradicionalni internacionalni događaj, PartnerIT B2B sastanke i internacionalnu FundraiseIT konferenciju, koji će se održati 18. i 19.aprila u Privrednoj Komori Srbije, u Beogradu. FundraiseIT konferencija se bavi različitim izvorima finansiranja za IT preduzetnike i kompanije. Cilj FundraiseIT konferencije je da obezbedi najveću vrednost za svakog učesnika kroz direktne kontakte između predstavnika kompanija i kompetentnih serijskih investitora i preduzetnika.

office FundraiseIT konferencija it konferencija automatika.rs
 Prošle godine FundraiseIT događaj je okupio 223 kompanije od čega 75 iz inostranstva iz ukupno 24 zemlje. Za učešće na ovogodišnjem FundraiseIT događaju, mesec dana pre samog dešavanja, do sada se registrovalo više od 160 kompanija i to iz ukupno 23 država između ostalog i iz Saudijske Arabije, Velike Britanije, Švedske, Holandije, Nemačke, Španije, Kipra, Italije i drugih zemalja.

 Cilj je na direktan način predstaviti različite modele investiranja poslovnih anđela, VC i PE fondova, domaćih i stranih fondova i fondova EU. U toku ova dva dana učešće na konferenciji će uzeti i neki od najpoznatijih investitora i preduzetnika iz Silikonske doline kao i zapadne Evrope, i u direktnom obraćanju predstaviti svoja iskustva u investiranju i razvoju IT kompanija. Svojim prezentacijama konferenciju će uveličati i poznati svetski investitori kao što su Brad Feld, Samuli Sirén, Igor Shoifot, Paulo Andrez i drugi.

 Ceo program će biti završen tradicionalnom SBAN investicionom večeri, gde će predstavnici najperspektivnijih startup kompanija iz Srbije predstaviti svoje ideje pred domaćim i stranim investitorima, članovima Mreže Poslovnih Anđela Srbije, članovima odbora Evropske Mreže Poslovnih Anđela i investitorima iz Silikonske doline i Zapadne Evrope.

 U okviru konferencije biće održani i direktni sastanci među kompanija učesnicama u okviru događaja pod nazivom PartnerIT pod pokroviteljstvom Evropske Komisije. Cilj PartnerIT B2B sastanaka je da se prezentuje potencijal srpskih IT kompanija na tržištu Evropske Unije i da im se omogući direktan kontakt sa potencijalnim klijentima i partnerima iz inostranstva. Na zvaničnom internet portalu fundraiseit.talkb2b.net svaka kompanija može ostaviti osnovne informacije i rezervisati B2B sastanke sa željenim domaćim i internacionalnim kompanijama i osigurati mogućnost za nova partnerstva i širenje mreže kontakata.

 Održavanje FundraiseIT konferencije je podržano od strane Nemačke organizacije za tehničku saradnju – GIZ i Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju – SECO, dok je Evropska Komisija u okviru projekta Autsorsing Centra Srbija obezbedila finansijsku podršku za organizaciju PartnerIT B2B sastanaka.


O organizatorima:

 
2 FundraiseIT konferencija it konferencija automatika.rsAutsorsing Centar Srbije – OCS je online platforma koja grupiše izvozno orjentisane srpske IT kompanije sa glavnim ciljem da poveća njihovu konkurentnost i vidljivost na stranim tržištima. OCS platforma omogućava stranim kompanijama da na jednostavan i siguran način pronađu i započnu saradnju sa najadekvatnijim pružaocima IT usluga iz Srbije. OCS predstavlja sistem za umrežavanje domaćih IT kompanija i njihovo zajedničko predstavljanje potencijalnim partnerima i klijentima u inostranstvu, omogućava deljenje resursa među kompanijama na raznim komercijalnim, R&D i EU projektima i tenderima sa većim ili drugačijim HR zahtevima nego što je pojedinačna kompanija u mogućnosti sama da pokrije. OCS takođe omogućava dostupnost nove radne snage kao i pristup bazi CV-jeva mladih stručnjaka različitog profila. Zajedno sa svojim partnerima, Autsorsing Centar Srbije organizuje treninge na teme koje su od najvećeg interesa za predstavnike domaćih IT kompanija. OCS, takođe, promoviše i distribuira informacije o različitim načinima za finansiranje IT projekata, subvencijama, konkursima i pozivima za apliciranje na projekte Evropske komisije i različitih finansijskih institucija i donatora. Više detalja kao i mogućnost besplatnog učlanjenja možete naći na: http://www.ocs.rs .

1 FundraiseIT konferencija it konferencija automatika.rsMreža Poslovnih Anđela Srbije – SBAN je prva organizacija ovog tipa u Srbiji koja ima za svoj osnovni cilj da spoji poslovne ljude koji žele da investiraju u nove projekte i preduzetnike sa željom, razvijenim poslovnim planom i sposobnim timom da realizuju svoju ideju. Misija organizacije SBAN je da omogućimo najbrži, najefikasniji i najlakši put od poslovne ideje do kapitala potrebnog za njenu realizaciju, odnosno od preduzetnika do investitora. Poslovni Anđeli su fizička ili pravna lica koja individualno ili kroz vid udruživanja ulažu svoj kaptial, znanje i poslovne kontakte u razvoj preduzeća u ranim fazama razvoja sa potencijalom za brz rast. Pored kapitala, Poslovni Anđeli novoj kompaniji u koju investiraju ustupaju i svoje lično iskustvo, veštine i kontakte. Osnovni ciljevi Mreže Poslovnih Anđela Srbije su: Pružanje ažurnih informacija investitorima o visokokvalitetnim poslovnim dejama i start-up kompanijama, Podrška razvoju investiranja u start-up kompanije i inovativne kompanije u Srbiji i regionu, Edukacija kako preduzetnika tako i investitora o svim izazovima i modelima investiranja u preduzeća u ranim fazama razvoja, Stvaranje prilika za finansiranje i dalji razvoj malih i srednjih preduzeća, Podrška razvoju inovativnih poslovnih rešenja i preduzetničke kulture u Srbiji. Više detalja kao i mogućnost besplatnog učlanjenja možete naći na: http://www.sban.eu .


{gallery}vesti/fundraiseit/galerija{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.