eurobot_srbija_2010_ftn_automatika.rs.jpg
eurobot_srbija_2010_ftn_automatika.rs.jpgU subotu, 24.aprila 2010.godine  je održano osmo po redu nacionalno takmičenje u robotici. Trinaest  ekipa   je stiglo do završnog  takmičenja od kojih su dve bile iz inostranstva. Takmičenje se odvijalo u dve faze. Prva faza takmičenja se sastojala od pet kola kvalifikacija. Najbolje četiri ekipe su išle direktno u drugu fazu takmičenja, tj. u polufinalni deo.
 
 

 
  Ekipa  ZWER   je bila ubedljivo najbolja u prvoj fazi takmičenja, u drugom delu takmičenja izgubili su u oba finalana meča od ekipe  MEMRISTOR   koju su pobedili u kvalifikacijama. Treće mesto je zauzela ekipa  OPTIMUS , koja je takođe igrala dva meča sa ekipom R2D2   za treće mesto i uz puno sreće putuju na evropsko takmičenje, koje se održava krajem maja u Švajcarskoj.
 

 

  Ekipa MEMRISTOR je zasluženo osvojila ovogodišnje prvenstvo, jer je jedina imala najsavremenije module kao što su odometrija  koja pomoću enkoderskih točkova omogućuje precizno programiranje putanje robota i triangulaciono pozicioniranje koje daje tačnu poziciju protivnika na stolu svakog trenutka. 

   Kompanija mikroElektronika je i ovog puta izašla u sustret studentima doniranjem svojih razvojnih sistema, kompajlera i drugih proizvoda.
 
eurobot_srbija_ftn_autoBOT_automatikars_1_5.jpgeurobot_srbija_ftn_automatika.rs_55_1.jpg
 
Više informacija o Eurobotu 2010 možete pronaći na adresi http://eurobot.automatika.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.