Da, da, dobro ste pročitali. Jedan korisnik je rešio da napravi zanimljiv prikaz sistema za kućnu automatizaciju iz 1985.godine koji još uvek radi. Može se reći da je ovo dosta napredan interfejs za to vreme, čak sadrži i panel osetljiv na dodir. Komande možete slati pritiskom brojeva na svom telefonu, naravno onom starom.

 Sam interfejs se i ne razlikuje mnogo od ovih današnjih, koji imaju mnogo više boja i lepšeg su dizajna, ali funkcionalnost je gotovo ista. Čak i bolje radi nego neka smart home rešenja koja imamo sada na tržistu.

 Možemo slobodno reći da su se samo dve stvari bitnije promenile u odnosu na period od pre 30 godina, a to je dostupnost tj. cena i mogućnost bežičnog povezivanja. U današnje vreme skoro svako može da priušti neko rešenje za svoju pametnu kuću, dovoljno je da imate smart telefon sa kojim možete, preko odgovarajuće aplikacije i to besplatne, da povežete neki uređaj ili gedžet. Danas veliki broj smart home rešenja komunicira bežičnom putem što smanjuje troškove instalacije i uštedu na prostoru.

 Na panelu se, grafički, mogu prikazati sve prostorije, postoji mogućnost da odaberemo temperaturu za svaku prostoriju, kontolišemo svetla, otključamo vrata i sve to iz pomoć ”fiksnog telefona”.

 Kao je to izgledalo pogledajte u video koji sledi:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.