arm-processor-automatika-rs.jpg

Predviđa se da će ARM do 2011. godine postati vodeći proizvođač mikroprocesora 32-bitne arhitekture koji su namenjeni embedded sistemima. Novi izveštaji koji dolaze iz kompanije Semicast Researchs pokazuju da će u narednom periodu ključni rast imati proizvodi iz auto-industrije kao i proizvodi iz industrijske automatizacije. Dok će se rast prodaje proizvoda koji budu imali ugrađen ARM MCU povećati za 21% tokom perioda 2007 – 2013.

Predviđanje rasta dobiti kompanije ARM je zasnovano na jeftinijoj proizvodnji novih jezgara koje je ARM uveo u proizvodnju, radi se o jezgrima Cortex M3 i M0.

“Bilo je evidentno, na konferenciji posvećenoj embedded sistemima u San Hose-u, da ARM arhitektura dobija veliki zamah na tržištu mikrokontrolera, sa dobavljačima kao što su Atmel, Luminary Micro, NXP i STMicroelectronics koji demonstrirali opcije novog jezgra Cortex M3. NXP je upoznao učesnike konferencije sa komponentama koje sadrže jezgro M0.”, rekao je Colin Barnden, glavni analitičar firme Semicast Research.

Posle ARM-a se nalaze Power Architecture i x 86 kao arhitekture sa najvećim predviđenim rastom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.