vesti_naslovna_microchip_technology_logo_automatika.rs.pngMicrochip Technology Inc. i Digilent Inc. izbacili su novu razvojnu ploču namenjenu 32-bitnim PIC32 mikrokontrolerima. Digilent Cerebot 32MX7 razvojni sistem namenjen je upravljačkim embedded sistemima i mrežnim aplikacijama. Podjednako je dobar kako za profesionalnu tako i za amatersku upotrebu.

   Komplet sadrži razvojnu ploču sa 10/100 Ethernet interfejsom, duplim CAN i I2C interfejsom, sa mogućnošću korišćenja Digilent Pmod perifernih modula. Takođe tu je i integrisana programming/debugging jedinica kompatibilna sa besplatnim MPLAB IDE . Uz komplet ide i veliki broj primera.
slika_microchip_digilent_cerebox_32mx7_development_kit_mikrokontroleri_automatika.rs.jpg  Digilent Cerebot 32MX7 poseduje brojne I/O konektore, različite mogućnosti napajanja uključujući i napajanje preko USB priključka, dajući korisnicima fleksibilnost pri radu sa različitim mrežnim i upravljačkim aplikacijama. PIC32 mikrokontroler, koji se nalazi na ploči, radi na 80 MHz, ima 512 KB programske flash memorije i 128 KB RAM memorije, kao i brojne periferije kao što su full speed USB On-The-Go (OTG)/Host/Device kontroler, Ethernet kontroler, dual CAN kontrolere, tajmere/brojače, kontrolere serijskih interfejsa, AD konvertore itd. Cerebot 32MX7 poseduje tri tastera, četiri LED, Ethernet, CAN i I2C bus konektore, kao i šest Digilent Pmod perifernih modula, uključujući H-most, ADC, DAC, RF transiver, zvučnike, prekidače zajedno sa konvertorima za jednostavno povezivanje na RS-232, servo motore i drugo.
   “Cerebot 32MX7 je idealna platforma za mrežne i upravljačke aplikacije za naučnike i amatere”, rekao je Klint Kol, predsednik Digilent Inc. “Ovo je naš poslednji ulazak na tržište inženjerskog obrazovanja”.
   Razvojna ploča je dostupna kupcima po ceni od 99 dolara.
{youtube}9BZ-hnrfs_w{/youtube}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.