U cilju smanjenja zagađenja životne sredine, i kako bi se smanjile na minimum štetne emisije gasova, kineska kompanija Sifang, razvila je sistem pomoću kojeg će tramvaji moći da se kreću na hidrogeno gorivo.

 Kineskim naučnicima i inženjerima trebalo je pune dve godine, da završe ovaj projekat. Bilo je potrebno mnogo istraživanja dok se ovaj projekat nije razvio do savršenstva, tako da se tramvaj napaja pomoću čestica hidrogenog goriva. Obzirom da je ovo tramvaj, a ne voz, maksimalna brzina njegovog kretanja će biti 70km/h i kretaće se samo u urbanim sredinama. Njegova nosivost je do 380 putnika.

 Tramvaju će biti potrebno 3 minuta da se napuni i sa punim rezervoarom, moćiće da pređe 100 kilometara. Iz kompanije Sifang kažu, da su njegove glavne prednosti to što ne zagađuje životnu sredinu i vazuh u metropolama će biti čistiji. Takođe će biti smanjeni sami troškovi rada. Sagerovanjem hidrogenog goriva ne proizvode se azotni oksidi, obzirom da temperatura hidrogenih ćelija ne prelazi 100 stepeni Celzijusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.