Robot farmer uz pomoć veštačke inteligencije plevi do 100.000 korova po satu

 Ovi roboti koriste lasere velike snage za iskorenjivanje korova toplotnom energijom. To znači manje herbicida, manje ruku potrebnih za vađenje korova i bolji prinos useva. Ali na ostaje samo koiko će ova mašina kostati.

 Roboti – volite ih ili se bojite, ne možete poreći da mogu biti vrlo korisni. Jedan od takvih robota je Carbon Robotics Autonomous Remover Veed. Koristi robotiku, veštačku inteligenciju i lasersku tehnologiju da identifikuje korov među usevima i ukloni ga sa polja.

 Beta testiranje počelo na zasadima brokolija i crnog luka

 Robotski ”ubica” korova koristi 12 kamera, visoke rezolucije, kako bi snimio polje ispred sebe. Podaci se šalju računaru koji koristi veštačku inteligenciju da bi zrno i korov prepoznalo tj razlikovalo. Zatim se identifikovani korov uništava laserom sa ugljen-dioksidom.

 Robot je toliko efikasan da može ukloniti više od 100.000 korova na sat i iskopati 15 do 20 hektara za jedan dan. Ručno uklanjanje korova trajalo bi nedeljama.

 Od svog osnivanja 2018. godine, kompanija je blisko sarađivala sa poljoprivrednicima na razvoju tehnologije koja podržava efikasno uklanjanje korova kako za konvencionalne, tako i za organske poljoprivrednike.

 Nekima bi problem mogao biti taj što je ovaj robot prilično skup. Koliko će na kraju koštati još nije poznato, ali ljudi iz Carbon Robotics kažu da će koštati „stotine hiljada dolara“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.