Osvetljavanje naših domova je nešto, o čemu smo razmišljali samo u prolazu – najčešće dok smo menjali naše stare sijalice koje su pregorele. Međutim, kada pričamo o LED sijalicama, to je neka potpuno druga situacija…

 LED sijalice su postale sastavni deo svakog Smart home rešenja, gde postoji mogućnost podešavanja na primer jačine i inteziteta samog svetla i prilagođavanje ostalih sitnica zahvaljujući raznim aplikacijama, što ih čini skupljima i složenijima, nego što zapravo jesu.

 ”Pametne kuće mogu da pričekaju, ali one koje štede energiju ne bi trebale.”

 Ali šta se dešava sa jednostavnim LED sijalicama, koje prosto priključimo na mesto gde želimo i one obavljaju samo jedan posao?! Iz radoznalosti smo ih nedavno probali i iskreno, ne znamo zašto ih ne koriste apsolutno svi. LED diode su bolje u svakom pogledu:

1. Za početak, krenućemo od uštede električne energije. LED sijalica od 6W, osvetljava više nego standardna sijalica od 50W. Ukoliko biste sva svetla u vašem domu, zamenili LED diodama, za početak biste primetili znatno smanjenje na računu za struju.

2. Toplota – LED sijalice ne oslobađaju ni približno toplote, koliko oslobađaju obične sijalice. One ne emituju nevidljive infracrvene zrake ili ultraljubičasto svetlo.

3. Boja – sa običnim sijalicama, možete imati isključivo žutu svetlost, različitih nijansi. Sa LED diodama, dobijate pristup punom spektru. Sa LED sijalicama, imate belu svetlost.

4. Fleksibilnost – Možete da izaberete koliko širok zrak će proizvoditi LED diode. Možete ih podesiti da budu jake poput reflektora ili da budu mekše – difuzno osvetljenje. Svetlost iz ovih sijalica je mnogo ravnomernije raspoređenja.

5. Cena – LED sijalice jesu dosta skuplje od standardnih, ali obzirom na njihov ekstra dug vek trajanja, zapravo ćete uštedeti novac, prvensvetno na čestoj kupovini sijalica, ali i na ušteti električne energije.

 Posmatrajući svaki od ovih aspekata, ne možemo više sebe da zamislimo da kupujemo i koristimo ništa drugo, osim LED sijalica. Kakvo je vaše mišljenje i iskustvo?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.