Robot budućnosti koji sam može zasaditi baštu – FarmBot Genesis

Iz kompanije FarmBot kažu da su budućnost poljoprivrede jer svojim revolicionarnim rešenjima, gde robot može sam da zasadi baštu, predstavlaju pravu novinu i osveženje u svetu tehnike i poljuprivrede. Kako je poljoprivreda jedna velika budućnost, kompanija FarmBot nam predstavlja svoja rešenja za ”preciznu poljoprivredu”.

 Prvi proizvod komanije je, FarmBot Genesis, robot koji može izvesti sve zahteve precizno i tačno tako da dobijamo sasvim novu dimenziju poljoprivrede – preciznu poljoprivredu. Robot je već doživeo devet unapređenja a to je bilo moguće zahvaljujući open source softveru i FarmBot zajednici. Ovaj robot je gotovo CNC mašina kojom je u potpunosti automatizovana proizvodnja hrane.

 Kako su precizni traktori skupi i kreću se do milion dolara, Rory Aronson je došao na ovu ideju još pre 6 godina, a sada je ona u potpunosti zaživela i ima veliki broj simpatizera i korisnika. Tako je osnovana i FarmBot zajednica koja omogućuje dodatno unapređenje ovog robota.

 FarmBot komplet se isporučuje sa Arduino Mega 2560 ili Raspberry Pi 2 Model B koji su open source. Dobija se komplet uputstvo za instalaciju, sklapanje i postavljanje kompleta koko bi vaš bašta dala najbolje rezultate. Podržan je još i sa web aplikacijom FarmBot’s. Ovaj robot ne poseduje nikakve senzore i sličnu tehnologiju koja bi omogućila dodavanje vode, đubriva, merenje i kontrolu biljke kako bi ona bila zdrava, već je samo programiran da omogući preciznu sadnju sa svojim univerzalnim alatima. FarmBot ima nekoliko alata za zalivanje, postavljanje semeni, senzor zemljišta, potistivač korova koji se montiranju na univerzalnom modulu tj. alatu.

 Na sajtu www.farmbot.io možete napraviti porudžbinu u predprodaji za proizvod FarmBot Genesis, sa poslednjim izmenama i dizajnom iz 2016.godine. Kompanija je u predprodaji već prodala više od hiljadu robota, naredne isporuke se očekuju tek sredinom 2017.godine .Nadamo se da će ovakav vid sadnje zaživeti i biti prava budućnost i doneti kvalitet svima koji se bave poljoprivredom, voćarstvom, cvećarstvom i drugim oblastima.

O kompaniji

Kompanija FarmBot Inc je osnovana 2014.godine, sa središtem u San Luis Obospo, Kalifornija. Kompaniju su osnovali Rick Carlino (softver) i Rory Aronson (hardver).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.