Definitivno da živimo u eri robotike, sigurno primećujemo da je sve više malih i zanimljivih robota oko nas, neki su gotovo gedžeti a neki ”pravi”, a ovaj mali robot svakako zaslužuje malo vašeg vremena.

 U današnje vreme deca uz pomoć veoma naprednih tehnoloških rešenja velikom brzinom primaju nova znanja i izgrađuju nove veštine. Jedan takav proizvod se pojavio na tržištu, posle uspešne Kickstarter akcije gde je sakupljeno skoro 200 hiljade dolara za početak njegove serijske proizvodnje i unapređenje samog robota. On se zove Codeybot i može se naći po ceni od oko 200 dolara.

 To je mali simpatični robot koji uči decu osnovama programiranja, a nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada kompanije Makeblock koja je se bavi programiranjem. Njihova ideja je da kroz igru i zabavu, deca budu u prilici da programiraju kretanje robota, osmeh na Codeybot displeju, kao i neke njegove plesne a i borbene pokrete.

 Codeybot robot, pre svega, ima zadatak da učenje pretvara u zabavan, prirodan i vizuelno razumljiv proces. Aplikacija koja pokreće ovog robota dostupna je za iPad i Android uređaje nove generacije. Cilj Makeblock inovatora je da inspirišu decu da uz pomoć kodiranja iskažu i realizuju svoje ideje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.