emerson process management logo automatika.rs
emerson process management logo automatika.rsKompanija Emerson Process Management će instalirati svoj Ovation upravljački sistem u 1075 MW, ultra-superkritičnoj, termoelektrani u izgradnji, u Kozienice elektrani u Poljskoj. Kada se pokrene  2016.god., nova jedinica će pomoći sve većoj poljskoj ekonomiji, čiji porast se očekuje za 3,2 odsto u 2014. i 3,4 odsto u 2015.god. Ugovor je potpisan od strane Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), Engineer-Procure-Construct izvođača za projekat.

 Elektrana Kozienice je drugi po veličini objekat za proizvodnju energije u Poljskoj. U vlasništvu Elektrownia Kozienice S.A., filijala ENEA Wytwarzanie S.A., nalazi se u Świerże Górne u blizini Kozienice, u Poljskoj. Elektrana trenutno ima 10 jedinica sa ukupnim proizvodnim kapacitetom od oko 2.900 MW.

 
 Superkritične tehnologije mogu povećati efikasnost termoelektrana za oko 40 odsto, uz istovremeno smanjenje karbonskih i drugih emisija, ali su veći izazov za kontrolu zbog visokih temperatura i pritisaka koji su prisutni. Emerson-ova Ovation tehnologija je izabrana za skoro 100 ovakvih složenih jedinica širom sveta. “Radili smo sa Emerson-om duže od 14 godina”, rekao je Stanislaw Lasota, vodeći čovek Automation Department-a, elektrane Kozienice. “Na osnovu našeg pozitivnog iskustva sa korišćenjem Ovation-a sa ostalih 10 jedinica na Kozienice lokaciji, kao i Emerson-ovim dokazanom automatizacijom superkritičnih jedinica, spremni smo da radimo sa njima na ovom projektu, koji je od veoma vitalnog značaja za podršku ekonomskom razvoju u Poljskoj.”

Emerson Process Management Ovation upravljacki sistem u Kozience termoelektrani u poljskoj automatika.rs
 
 Na novoj jedinici, Ovation sistem će pratiti i kontrolisati sve glavne komponente postrojenja, uključujući MHPS kotao i turbinu. Sposobnost da se usaglase pogoni kotla i turbine je bio važan faktor, jer strogom kontrolom kotlova, turbina i balansom procesa postrojenja obezbeđuje se pouzdaniji i efikasniji rad postrojenja. Pored koordiniranog upravljanja jedinice, Emerson će izdejstvovati niz drugih specifičnih primena potrebnih za usklađivanje sa zahtevima mreže u Poljskoj. Emerson će takođe obezbediti Ovation Safety Instrumented System kako bi se ispunili SIL3 zahtevi za zaštitu kotla, elektro upravljanje preko izvornih IEC 61850 modula, Ovation simulatori velike osetljivosti koji će se koristiti za testiranje logičkih i serijskih upravljanja, i AMS Suite intuitivni softver za održavanje.
 
 “Zahvalni smo što imamo priliku da produžimo našu dugu saradnju sa Elektrownia Kozienice”, rekao je Bob Yeager, predsednik Emerson Process Management Power & Water Solutions. “Verujemo da naš izbor za ovaj najnoviji projekat pokazuje nastavak poverenja u naše ljude i tehnologiju – uključujući našu stručnost u automatizaciji velikih ultra-superkritičnih jedinica.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.