Emerson Process Management
Emerson Process ManagementEmerson Process Management je 20. januara objavio proširenje postojećeg ekspertskog upravljačkog sistema (Ovation® expert control system), opcijom Virtuelnog inženjera. Sve ovo bi trebalo da se nađe u okviru jednog PC računara, a s opcijom Virtuelnog inženjera trebalo bi da korisnicima ovog Emersonovog proizvoda omogući značajno pojednostavljenje pravljenja, testiranja i menjanja upravljačke logike i baza podataka procesnih promenljivih, bez uticaja na rad procesa u industriji.

Virtuelni inženjer se sastoji od jednog PC računara na kojem se nalazi potpun Ovation softver kao i Ovation Developer Studio alat za konfiguraciju i simulaciju. Ovaj računar ima podršku za virtuelne upravljačke sisteme pa je na njemu moguće formirati i do dvadeset Ovation kontrolera.

Ovime se korisniku omogućava da na jednom računaru koji je moguće postaviti bilo gde u okviru industrijskog postrojenja, formira odabrane procese. Virtuelni inženjer jednostavno izvršava upravljačku logiku, algoritme i poštuje vremenska ograničenja u okviru Windows operativnog sistema. Korisnik može jednostavno da razvija simulacije za verifikaciju upravljačke logike i grafike, kao i da simulira stanja na željenom procesu.

Virtuelni inženjer se može koristiti za testiranje kontrolne logike koja treba da upotrebi na novoj opremi pre puštanja u rad na stvarnom upravljačkom sistemu ili za menjanje postojeće upravljačke strategije ili potvrđivanje iste na virtuelnoj platformi, identifikaciju i korekciju problematičnih zona pre nego što počnu da utiču na rad sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.