Honeywel rafinerija automatika.rs
Honeywel rafinerija automatika.rsKorporacija Honeywell je objavila da je izabrana od strane Nacionalne naftne kompanije Kuvajta (KNPC) kako bi omogućila sistem integrisane kontrole i bezbednosti, za novi kompleks Al Zour rafinerije kapaciteta 615.000 barela dnevno, koji će biti izgrađen u južnom Kuvajtu. Honeywell će takođe omogućiti frond end inženjerski dizajn sistema (tzv. FEED). Ovo će biti četvrta rafinerija u Kuvajtu, a koja će biti najveća na čitavom Bliskom istoku.

 Ukupni kapacitet sve tri rafinerije u Kuvajtu iznosi 930.000 barela dnevno. Predviđeno je da nova rafinerija započne sa radom 2018. godine. „Izgradnjom nove rafinerije, Kuvajt će postati jedan od najvećih proizvođača čistog goriva na Bliskom istoku.“, izjavio je James King, generalni menadžer Honeywell kompanije. „Zadovoljstvo nam je da smo izabrani za ovaj važan projekat.“

Refinery kuvajt rafinerija nafte bliski istok automatika.rs

Honeywell je obezbedio vodeće tehnologije u KNPC rafinerijama koje su predviđene za narednih 30 godina, te je tako omogućen dugoročni ostanak u Kuvajtu. Kao glavni izvođač automatizacije nove Al Zour rafinerije, Honeywell će obezbediti Experion PKS kao glavni kontrolni sistem kompleksa rafinerije, kao i integraciju sistema procesne automatizacije. Pored toga, uz HPS sisteme koji obavljaju front end inženjering i dizajn sistema, biće omogućeno izvođenje konzistentnog dizajna drugih izvođača tokom trajanja čitavog projekta, kako bi se njegovog završetak ubrzao. 

 „Veoma smo uzbuđeni zbog početka radova na novoj rafineriji, čijom će se izgradnjom Kuvajt pozicionirati kao industrijski lider, ne samo na Bliskom istoku, već i na globalnom tržištu.“, izjavio je Khaled Al-Awdahi, projektni menadžer nove rafinerije. „Tehnologija i iskustvo Honeywell kompanije u procesu kontrole će Al Zour rafineriji omogućiti da efikasno zadovolji energetske potrebe Kuvajta uz smanjenje štetnih emisija.“ Kompleks nove rafinerije će olakšati ispunjenje domaće tražnje a i izvoza ultra niskih sumpornih proizvoda, poput lož ulja, dizela i kerozina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.