Možemo slobodno reći da su Startup projekti u zadnjih 20 godina uneli pravo osveženje i dali šansi svima koji su imali neku dobru ideju. Sada dolazi do toga da kompanije troše velike sume novca za kupovinu nekadašnjih Startup projekata.

 Jedna od njih je i kompanija Amazon koja je kupila ”Blink”, za skoro 100 miliona dolara, startup projekat koji je osnovan 2014. godine a koji se bavi povezivanjem Wi-Fi kućnih sigurnosnih kamera, kao i razvitkom video zvona. Kompanija je dosegla vrednost kampanje preko 1.000.000$ za potpuno bežični sistem monitoringa kuće.

 Amazon je već napravio sistem za povezivanje kućnih video kamera, uključujući i Cloud Cam i Amazon Key koje nude daljinski pristup vašem domu za ljude koje se bave dostavom robe na kućne adrese.

 Ono što Blink čini jedinstvenim jeste ekspertiza u izgradnji povezanog, bežičnog kućnog monitoringa i sigurnosne tehnike, bez potrebe za komplikovanom instalacijom i radom na jednostavnim, lako dostupnim zamenjivim baterijama. Video zvono, koje je razvila ova kompanija radi na dve AA baterije koje imaju rok trajanja i do dve godine, sa redovnom upotrebom. Može se nabaviti po ceni od 99 $ a uključuje i detekciju pokreta, dvosmerni audio, hidroizolaciju i noćni režim.

 Sam Amazon pokazuje veliku zainteresovanost za ovakvu vrstu proizvoda, od kada su doživeli veliki uspeh sa Alexa pametnim zvučnikom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.