siemens logo automatika rs
siemens logo automatika rsAC rešenja su u velikoj potražnji danas, više nego ikada i to po pitanju nadogradnji za uštedu energije, kao i konstrukcija novih zgrada i objekata. Ova rešenja su pokrenuta od strane nove nemačke polise za mešovitu energiju, zahteva vezanih za narastajuće potrebe za optimalnom cenom, udobnim grejanjem, ventilacijom i klimatizacijom, posebno kada se radi o dugoročnim investicijama koje se isplate tokom vremena.

 Moderna automatizacija zgrada može da umanji radne troškove i pomogne očuvanju zgrade na duže staze, na primer. Ali, ona takođe mora da ima korisnički dopadljiv dizajn. Na ISH 2013 (međunarodnom sajmu za zgrade, energiju i klimatizaciju), ovo postaje jedna od centralnih oblasti izlaganje Siemens HVAC portfolia, koji uključuje nove korisničke interfejse za sisteme.

 Siemens divizija za tehnologije zgrada je predstavila nove proizvode u Frankfurtu od 12. do 16. marta 2013. godine. Na površini od preko 250.000 kvadratnih metara, vodeći svetski trgovinski sajam za grejanje i klimatizaciju nudi savršenu platformu za proizvode. Neki od rešenja koje je Siemens izložio uključuju:

Mnogo lakši rad sistema

 Jedna od izloženih oblasti je posvećena isključivo novim korisničkim interfejsima. Ideja koja leži iza njihovog razvoja je bila ta da je moguće obezbediti rad sistema u intuitivnom, funkcionalnom i integrisanom maniru, bez obzira na to koji podsistem tehnologije zgrada je upravljan na taj način. Siemens je izložio dve nove ergonomske radne jedinice za Desigo sistem automatizacije zgrada: PXM40 i PXM50 panele na dodir. Oni nude visoku rezoluciju, visok kontrast boja na displeju u širokom formatu ekrana.

Kontrolne aplikacije zasnovane na Smartphone tehnologiji

 U dodatku, Siemens je predstavio dve smartphone aplikacije. “HomeControl” dopušta korisniku HVAC kontrolne jedinice da pristupi svom sistemu sa bilo koje lokacije, proveri njihovo radno stanje i koriguje željene vrednosti. “Energetski indikator” čini jednostavnim proveru energetske efikasnosti i rada HVAC sistema i dopušta daljinsko podešavanje radnih parametara.

siemens energetska efikasnost automatika rs

 
Ušteda energije pritiskom dugmeta

 U drugoj oblasti sajma, poznatoj kao Desigo TRA Room, Siemens je predstavio svoja interdisciplinarna rešenja za potpunu automatizaciju prostorije. TRA Room jasno demonstrira u realnom vremenu kako nepotrebna potrošnja energije može da bude identifikovana korišćenjem RoomOptiControl funkcije efikasnosti i zatim korigovana pritiskom na Green Leaf displej na kontrolnoj jedinici.

Komunikacija između svih sistema

 Otvorena komunikacija između različitih sistema umreženih sa ciljem sveobuhvatne automatizacije i radnog koncepta su ključne funkcije za pouzdan rad koji donosi uštedu energije. Verzija 5.1 Desigo sistema za automatizaciju zgrada zadovoljava najsavremenije zahteve vezane za integraciju, moderne IT sisteme i važne komunikacione standarde.

Aplikacije za A klasu energetske efikasnosti

 Sa integrisanim aplikacijama vezanim za pametne električne i HVAC sisteme, Siemens pokazuje kako A klasa efikasnosti u automatizovanim zgradama može da se postigne. Upravljanjem osvetljenja, osenčenja i HVAC parametara u prostoriji i čitavoj zgradi, može da se uštedi do 70% više, nego što je to slučaj sa široko rasprostranjenim metodama.

Inovacije za sisteme cirkulacije vazduha i vode

 Siemens je predstavio čitav opseg novih proizvoda u svojoj proširenoj Acvatix liniji ventila i aktuatora, baš kao i novih G120P frekventnih konektora. Oni takođe pomažu HVAC sistemima da rade sa velikom energetskom efikasnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.