Tokom poslednjih 10 godina, kompanija Siemens je izgradila svoj portfolio proizvoda kroz akvizicije, strategijom primene digitalnog dizajna, inženjeringa i raznih drugih alata. Prošle godine Siemens je nastavio da unapređuje svoju ponudu uz Mentor Graphics, dobavljača, za automatizaciju elektronskog dizajna za elektronski sistemski inženjering i integrisana kola.

 Saradnja sa ovim dobavljačem je za sam Siemens veoma važna, jer im dopušta da se bave erom pametnih proizvoda – koja podrazumeva telefone, mašine, kućne aparate, avione i automobile. Svi ovi proizvodi imaju u sebe ugrađenu elektroniku koja je jedan od najznačajnijih faktora u celokupnom procesu projektovanja, verifikacije i proizvodnim procesima. Jednom rečju – bez toga ne mogu da naprave kvalitetan proizvod.

 I autonomna vožnja sve više počinje na interesuje potrošače i proizvođače automobila, zbog čega je Siemens nedavno sklopio saradnju i sa kompanijom TASS International. Ova kompanija dobavlja simulacione softvere i vrši test usluge za autonomnu vožnju, integrisanu sigurnost, napredne sisteme za pomoć vozaču ( ADAS ) i modeliranje pneumatika.

 Sve ove kompanije rade zajedno, kako bi stvorile holistički pristup dizajnu proizvoda, planiranju, kvalitetu, izvršenju i uslugama.

 Ali tu nije kraj za Siemens. Kako bi pokušali još više da pomere granice, sklopili su sporazum sa kompanijom HP, radi ubrzanog 3D štampanja raznih delova koji se koriste u industrijskoj proizvodnji, kroz kreiranje novog softvera za HP sertifikovani modul, koji se koristi kod aditivne proizvodnje.

 Ovaj modul omogućuje korisnicima da razvijaju i upravljaju pojedinim delovima u jedinstvenom softverskom okruženju za svoje HP 3D štampane projekte.

 Zahvaljujući saradnji između ove dve kompanije, svaki naredni izrađeni 3D model pomoću HP-ovog Multi Jet Fusion štampača, imaće varijabilnu strukturu, gustinu i moćiće da podnese određen pritisak i trenje, a sadržaće i odlične termičke, električne i provodne karakteristike.

 Najveći izazov za ove kompanije sada, jeste da korisnici prihvate nove proizvode, i nove načine kreiranja samih proizvoda, da prepoznaju potencijal i iskoriste maksimum, kako bi se sve ovo isplatilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.