ABB-logo emac 2 automatizacija automatika.rs
ABB-logo emac 2 automatizacija automatika.rsEmax 2 je prvi svetski niskonaponski prekidač sa integrisanim upravljanjem potrošačima. Red Dot Product Design nagrada je jedno od najvećih i najuglednijih svetskih takmićenja za najbolji dizajn proizvoda ustanovljena još od 1954.godine. Lansiran 2013. godine, ABB-ov najnoviji prekidač Emax 2, zamenjuje postojeće tradicionalne prekidače i ima potencijal da ostvari godišnju uštedu koja je ekvivalentna električnoj potrošnji od 1,4 miliona domaćinstava godišnje u Evropskoj Uniji – ili 5.8 miliona MWh.
 

 „Ovaj prvi niskonaponski automatski prekidač sa integrisanim funkcijama za upravljanje snagom, ekskluzivno je predstavljen tržištu Srbije u maju 2013. godine, u organizaciji ABB-ove Divizije za niski napon. Tokom ovih godinu dana, Emax 2 je zadobio i opravdao poverenje korisnika u Srbiji, nakon što je uspešno ugrađen u niz proizvodnih i distributivnih postrojenja“, izjavio je Dejan Dešić, rukovodilac prodaje Divizije za niskonaponsku opremu.
 
 SACE-Ekip-Touch emax 2 niskonaponski prekidac automatizacija auomatika.rsPrekidači se koriste tamo gde je potrebna zaštita i kontrola velikih snaga u niskonaponskom okruženju, poput industrijskih i komercijalnih objekata, data centara ili na brodovima. Prekidač sadrži zaštitni relej sa integrisanim kontrolerom snage koji meri i analizira potrošnju energije, a zatim upravlja opterećenjima kako bi se smanjilo korišćenje vršne energije, na način koji je određen od strane korisnika.

 “Ponosni smo na našu revolucionarnu tehnologiju, a Red Dot Product Design nagrada predstavlja priznanje timskom dostignuću. Prekidači su svuda oko nas, a sada pored toga što mogu prekinuti dovod energije kada je to potrebno, takođe mogu i upravljati njom”, rekao je Đampjero Frizio, šef ABB-ove Poslovne jedinice prekidači i rastavne sklopke.

 Emax 2 je jedini prekidač te vrste koji služi za zaštitu električnih kola, a takođe i smanjuje potrošnju energije na osnovu naših potreba, čime dovodi do ogromnih smanjenja gubitaka energije i niže emisije ugljen-dioksida. Ono što je zaista izuzetno, to je da se sve to postiže u jednom uređaju.

 “Na primer, u fabrici, kada su sve prozvodne linije u funkciji, a potrebano je uključiti dodatno veliko opterećenje, koje bi premašilo maksimalnu upotrebu energije, Emax 2 će prekinuti napajanje uređaja, koji nisu od suštinskog značaja, kao što je klimatizacija u kantini, koja je prazna jer je ručak gotov”, objasnio je gospodin Frizio, “Rukovodilac zgrade može odrediti parametre za podešavanje, čime će se ispuniti specifični zahtevi postrojenja i obezbediti optimalna energetska efikasnost. “

 Razvoj novog Emax 2 prekidača je trajalo nekoliko godina i predvođen je od strane ABB-ovog razvojnog centra u Bergamu, Italiji. 

  ABB d.o.o.
Kumodraška 235abb potpis abb srbija automatizacija robotika automatika.rs
11010 Beograd  

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.