ABB-logo punjaci volvo belgija autobusi automatizacija automatika.rsABB –ov sistem brzog punjenja će puniti električne autobuse u Namuru, glavnom gradu regiona Valonija, u zoni bez zageđenja izduvnim gasovima. ABB će dostaviti, u saradnji sa kompanijom Volvo Autobusi, opremu za automatizovano brzo punjenje za Namurov sistem javnog gradskog prevoza. Ovo je drugi projekat ABB-a i kompanije Volvo Autobusi.
 Jedanaest novih Volvo električnih hibridnih autobusa će raditi u novoj zoni u centru grada. Planirano je da sistem postane operativan do kraja 2016. godine. ABB-ov ugovor uključuje postrojenje i ugovor o servisiranju.
 Umesto da se autobusi vrate u garažu kako bi se povezali na pojedinačne punjače, oni će se napuniti u roku od nekoliko minuta kada se zaustave na terminusu. Ovakav način rada omogućava autobusima da imaju manje, lakše baterije i više mesta za putnike. Dodatna pogodnost je da su autobusi u stanju da voze na više trasa.
Volvobus ABB-logo punjaci volvo belgija autobusi automatizacija automatika.rs
 “Gradovi širom sveta povećavaju svoja ulaganja u urbanu e-mobilnost kako bi se smanjila gužva i poboljšao kvalitet vazduha”, rekao je Pekka Tiitinen, director ABB-ove divizije Elektromotorni pogoni i industrijska automatika. “Kombinacija našeg portfolia tehnologije E-mobilnosti sa partnerom kao što je Volvo je ključni element naše Next Level strategije što poboljšava kvalitet prevoza korisnika autobuskog gradskog prevoza i smanjuje troškove za gradske saobraćajne prevoznike.”
 “Električni autobuski sistemi su isplativo rešenje za gradove kako bi se smanjio problem lošeg kvaliteta vazduha i buke. Zajedno sa ABB-om, Volvo ima kompletnu i konkurentnu ponudu za gradove širom sveta koji žele da pređu na održivi sistem javnog gradskog prevoza “, rekao jeHakan Agnevall, predsednik Volvo autobusa.
 ABB –ovopovezivanje na brzi punjač obuhvata upravljanje, daljinsku dijagnostiku i bežičnu nadogradnju softvera obezbeđujući pouzdanost i brz odziv. Sa preko 3.000 web-povezanih brzihp punjača električnih vozila instaliranih širom sveta, ABB-ova rešenja povezivanja su vodeća u industriji kada je u pitanju dužina trajanja radnog veka proizvoda.


 ABB d.o.o.
abb potpis abb srbija automatizacija robotika automatika.rs
Kumodraška 235
11010 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

  www.abb.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.