vesti_naslovna_plantville_siemens_automatika.rs.jpgKompanija Siemens je lansirala Plantville, novu online igricu koja simulira upravljanje fabrikom. Igrači moraju svakodnevno održavati svoju fabriku kako bi uspeli da povećavaju produktivnost, efikasnost, održivost i istrajnost njihovih objekata. Na ovaj način Siemens pokušava da uputi  klijente, zaposlene, kandidate, studente i celu javnost u svoju tehnologiju. Igrica omogućuje da igrači nauče nešto više o primeni industrijskih i infrastrukturnih rešenja kompanije Siemens kao bi poboljšali svoju fabriku.

  Igrači će biti rangirani preko Key Performance Indicators (KPIs), uključujući bezbednost, vreme isporuke, kvalitet, enegretsku efikasnost i zadovoljstvo zaposlenih. Igrač dobija saradnika u vođenju fabrike – Pete the Plant Manager, čija je fabrika pobedila na izboru za ”Fabriku godine”. Pete deli svoje najbolje savete kroz igru kako bi pomogao postizanju što boljih rezultate i performansi. On koristi društvene mreže kao što su Plantville Café, Puzzlers, Facebook, LinkedIn and Twitter kako bi delio savete i bodrio takmičare.
  U Plantville-u igrači mogu da izaberu jednu od tri virtuelne fabrike kojom žele da upravljaju. Fabrike koje možete izabrati su:
  • fabrika flaširanja,
  • fabrika za proizvodnju vitamina,
  • fabrika za proizvodnju vozova.
  Na početku igre, svaka virtuelna fabrika je suočena sa različitim izazovima. Igrači moraju da indentifikuju izazov i da implementiraju rešenje kako bi poboljšali KPIs. Igrači se takmiče u više elemenata, uključujući takmičenje samih fabrika i broj KPIs. Pete označava svakog vodećeg igrača po nivou.
  Pete’s Puzzlers. Ova mozgalica testira igračeve sposobnosti za rešavanje problema, ali i obezbeđuje savete za poboljšanje fabrike. Igrač koji prvi reši postavljen zadatak dobija dodatne bonus poene.
  Plantville Café. Café je zabavna i edukativna plaforma koja u okviru igre nudi povremen razgovor sa Pete-om o temama kao što su kontrola procesa, energetska efikasnost, umreženje i drugo. Razgovor se čuva u biblioteci kao izvor za tadašnje i buduće igrače. Omogući će igračima da sakupe savete koji će im pomoći da vode svoje fabrike u Plantville-u što efikasnije, a i da saznaju više o tim temama i drugim rešenjima.
Više o Planville igrici možete saznati na ovom linku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.