nortel-networks_nokia_siemens_network_automatika.rs.gif

nortel-networks_nokia_siemens_network_automatika.rs.gif

   Kompanija Nokia Siemens Networks, objavila je u subotu da planira kupiti kanadsku kompaniju Nortel Networks za nešto manje od 500 miliona evra, a prenosi  "The Associated Press". 
  Nokia Siemens Networks preduzima značajne korake prema jačanju liderske pozicije u LTE-u, novoj generaciji bežične tehnologije i u širenju svog tržišnog udela u Severnoj Americi i svetu, kako saznajemo iz "The Associated Press". 

nortel-networks_nokia_siemens_net_automatika.rs.jpg

  Korporacija Nortel ima središte u Torontu, bavila se tehnologijom koja pomaže današnjici da eliminiše barijere i poveća efikasnost, brzinu i performanse, uprošćavaju  povezivanje ljudi sa informacijama koje su im potrebne. Nortel Networks je poslovao u preko 100 zemalja širom celog sveta. Ove godine, u januaru su objavili da se nalaze u bankrotstvu. 

 

  Poslovni ugovor sa finskom kompanijom za 2.500 Nortelovih radnika, uglavnom  iz Kanade i SAD-a, značio bi njihov transfer u Nokia Siemens Network. Kanadska vladina agencija Export Development Canada će podržati transakciju kreditom od 230 miliona evra.

   Nokia Siemens Network nastala sredinom 2006.godine spajanjem korporacije Nokia Network Business Group (50%) i nemačkog Siemensa AG COM (50%) i tako postala jedna od vodećih kompanija u oblasti telekomunikacija. Središte joj je u Espoo-u nedaleko od Helsinkija(Finska). Širom sveta, u preko 150 zemalja  zapošljavaju oko 60.000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.