Prvo mesto na rang listi prijava Evropske kancelarije za patente za 2018. godinu. Više od 25 odsto prijava patenata u oblasti digitalizacije. 7.300 izuma širom sveta u fiskalnoj 2018. godini – 33 izuma dnevno. Sve ovo pripada kompaniji Siemens.

 Kompanija Siemens prijavila je više patenata od bilo koje druge kompanije u Evropi 2018. godine i tako zauzela prvo mesto na rang listi prijava Evropske kancelarije za patente. Sa ukupno 2.493 patenata, kompanija Siemens je potisnula prošlogodišnjeg lidera, Huawei, na drugo mesto, nakon koga slede Samsung i LG.

 U 2017. godini, kompanija Siemens je zauzimala drugo mesto, a poslednji put nalazila se na prvom mestu u Evropi 2011. godine. Više od 25 odsto patenata prijavljeni su u oblasti Industrije 4.0 i digitalizacije, u kojoj je kompanija Siemens podnela znatno više prijava za prava intelektualne svojine nego prethodne godine. Kompanija je prijavila i znatan rast u oblastima veštačke inteligencije i sajber bezbednosti.

 ”Ovakvo rangiranje dokazuje da Siemens kontinuirano i dosledno ostvaruje izvanredne rezultate rada na inovacijama, posebno kada su u pitanju digitalne tehnologije”, rekao je Beat Weibel, direktor Odeljenje za intelektualnu svojinu u kompaniji Siemens. ”Mi nismo usredsređeni samo na brojnost patenata već i na kvalitet i široku regionalnu pokrivenost našim pravima zaštite. Digitalizacija i važnost uslužnog poslovanja pre svega širu pokrivenost čine neophodnom.”

 Siemens poseduje više od 65.000 patenata. Zaposleni u kompaniji podneli su oko 3.900 prijava patenata i 7.300 inicijalnih izveštaja o izumima širom sveta u fiskalnoj 2018. godini. Na bazi 220 radnih dana godišnje, to predstavlja prosečno oko 33 izuma dnevno. Siemens ima oko 43.000 zaposlenih koji se bave istraživanjem i razvojem u 44 zemlje, uključujući oko 14.100 u Nemačkoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.